DODIK: Ko misli da se poziv od Trampa kupuje, neka kupi!

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Predsednik RS Milorad Dodik negirao je da je platio 10.000 dolara da bi prisustvovao svečanosti polaganja zakletve novog predsednika SAD Donalda Trampa.

On je dodao da je dobio poziv od svojih prijatelja koji su bili u Trampovom izbornom štabu.

„Dobio za poziv da prisustvujem svečanosti polaganja zakletve novog američkog predsednika, akreditacije me čekaju u Vašingtonu. Imam mesto u sedmom redu. Pozvan sam i da prisustvujem Predsedničkom balu, na kome će biti Donald Tramp.

Ako mi odlazeća vašingtonska administracija ne ospori vizu, biću na inauguraciji“, rekao je Dodik za Večernje novosti.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ranije je izjavio je Dodik nije dobio nikakakav zvaničan poziv američke administracije da prisustvuje inauguraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i dodao da je ta vest plasirana jer su „brojni radnici i drugi budžetski korisnici nedavno protestovali protiv vlade zbog smanjenja plata“.

Dodik je rekao da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trampovom izbornom štabu i koji su sada u njegovom najužem krugu, a koji imaju pravo da pozovu koga hoće.

„Ako neko misli da to može da se plati, neka uradi to… Ako dobijem vizu, idem, ako ne, sačekaću da nova administracija zvanično preuzme dužnost i onda očekujem da se uklone sve prepreke za moj put u Ameriku“, rekao je Dodik.

Komentarišući izjave Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da se Srbi nepotrebno raduju pobedi Trampa jer njegova žena Melanija, poreklom Slovenka, „pamti JNA“ i ko „je napao BiH“, Dodik je rekao da je taj čovek „šoumen“ u funkciji muslimanske politike.

„On će učiniti sve da se dodvori muslimanima jer će u suprotnom morati da ode i napusti mesečnu platu od 25.000 evra. Incko iznosi patološke laži, od Saveta bezbednosti do medija.

Što se nas tiče, on je više kurtizana nego ozbiljan faktor u BiH“, rekao je Dodik.

(BETA)

Share this post: