DODIK LJUTITO PORUČIO HRVATSKOJ: Vi najbolje znate kako Mudžahedini ulaze u Bosnu!

dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da predsednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima relevantne podatke za svoju tvrdnju da se iz Islamske države u BiH vraćaju hilјade boraca, podsetivši da je preko hrvatske teritorije za vreme rata u BiH ušlo četiri i po hilјade mudžahedina.

– Oni su po pravilu sekli glave Srbima tamo na Ozrenu i niko se na to nije okretao – rekao je Dodik za N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, ako je Hrvatska tada imala kanale za propust mudžahedina, verovatno je danas najinformisanija na koji način i ko ulazi u BiH, pa i više nego strukture iz Sarajeva.

Dodik je rekao da bošnjačka politička i bezbednosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i lјudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma.

Ocenivši da se svaki normalan čovek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istakao da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u poslednje vreme činili terorističke akte u regionu isklјučivo radikalizovani muslimani.

– U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, finansiranju, licima koja su organizovala odlaske – naveo je Dodik.

Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavlјaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari.

– Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima – istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više.

– BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva.

Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije – zaklјučio je Dodik.

(Srna)

Share this post: