ERDOGAN VEĆ POKREĆE VOJSKU: Putin i ja ćemo isterati Nusra front iz Alepa, to nam je misija!

putin i erdogan

Moskva i Ankara su se dogovorili o zajedničkim naporima usmerenim na isterivanje militanata terorističke organizacije Nusra fronta iz sirijskog Alepa, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Sinoć sam razgovarao sa Putinom. Razgovarali smo o Alepu. On je rekao da se bombardovanja tamo prekidaju počevši od 22 sata. On je izrazio želju da Nusra front napusti grad.

Mi smo dali potrebne ukaze kolegama i počeli rad u tom pravcu.

Još smo razgovarali o dogovoru da se Nusra front istera iz Alepa i da se stanovnicima grada obezbedi mir, za šta je potrebno da radimo zajedno“, rekao je Erdogan na sastanku sa šefovima lokalnih administracija u Ankari.

Istovremeno, sirijski predsedenikk Bašar al Asad dao je intervju za švajcarske medije u kom je objasnio važnost završetka akcije u Alepu i konačnog sloma džihadista u tom gradu.

Asad: Moramo da uništimo teroriste u Alepu, to nam je misija!

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je u intervjuu za švajcarske medije da je misija Damaska da se „reši terorista“ koji su u gradu Alepo.

– To je naša misija, prema ustavu i zakonu da moramo da štitimo narod, da moramo da se rešimo tih terorista iz Alepa – rekao je Asad u intervjuu za švajcarsku tv stanicu SRF.

Intervju je urađen u utorak, a sada je objavljen i na sajtu SRF, preneo je Rojters.

– Kako ih možete zaštiti dok su pod kontrolom terorista? Oni ih ubijaju i potpuno kontrolišu.

Da li je naša uloga da sedimo po strani i gledamo? Moramo napasti teroriste, to je očigledno – poručio je Asad.

(Tanjug/Agencije)

Share this post: