EU koristi izbegličku krizu za stvaranje okupatorske vojske

vojska eu zastave eu

Evropska unija koristi izbegličku krizu čijem je stvaranju doprinela da bi stvorila okupatorsku vojsku koja će moći da preuzme kontrolu nad nacionalnim granicama bez saglasnosti ostalih suverenih vlasti.

Nakon što je omogućila milionima migranata, od kojih većina nije ni iz Sirije, da uđu u Evropu tražeći azil, EU je pokazala svoju nesposobnost kada je u pitanju bezbednost granica.

Međutim, umesto da pusti nacionalne vlasti da pojedinačno reše probleme, EU želi da ukine suverenitet državama članicama novim predlogom po kojem će se svuda postaviti 2.500 naoružanih čuvara u uniformama EU, zajedno sa patrolnim brodovima, helikopterima i dronovima.

“Ove paravojne snage EU bi mogle da preuzmu kontrolu nad granicama bilo koje države bez njene saglasnosti”, navodi Times.

One bi mogle da deluju i tamo gde bi izvesna država EU smatrala da to nije potrebno.

Poljski ministar spoljnih poslova, Vitold Vascikovski, iskritikovao je ovu ideju i rekao je da je “nekompatibilna sa demokratijom”.

“Struktura nezavisna od nacije bi bila nedemokratska i nepoznato je kome bi odgovarala”, rekao je Vascikovski.

“Svaki put kada EU napravi propust javlja se sve veća težnja za centralizacijom”, rekao je lider UKIP-a, Najdžel Feridž.

Dajen Džejms, portparol MEP-a i UKIP-a, rekla je:”Ovo je napad na nacionalni suverenitet od strane EU. Komisija će sada otvoreno delovati protiv želja država članica unutar njihovih granica bez njihove dozvole. EU je ovakvim potezom pokazala želju za formiranjem federalne države”.

Ovi čuvari EU bi mogli efikasno da okupiraju bilo koju državu članicu pod izgovorom “intervencije”. Ova granična policija će biti smeštena u Varšavi u Poljskoj, a države članice će svake godine izdvajati 322 miliona evra u te svrhe.

Ova nova sila će čak moći da vrši špijunažu putem evropskih bezbednosnih agencija, a policija će moći da deluje i van granica EU.

(Webtribune.rs)

Share this post: