Franc Klincevič: Šta će da rade Japan i Južna Koreja ako Tramp krene na Severnu Koreju!?

Mogući odgovor Pjongjanga sputava Ameriku od napada na Severnu Koreju koja u poslednje vreme sve češće sprovodi testiranje svojih balističkih raketa, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič.

Kako je rekao, iako su male šanse da severnokorejske rakete dolete do kopnenog dela SAD, njihovim saveznicima neće biti svejedno.

– Saveznicima SAD neće biti svejedno, budući da će osnovni napad Pjongjanga sa katastrofalnim posledicama biti izveden na Južnu Koreju – kazao je Klincevič.

Istovremeno, južnokorejske vlasti pozvale su Severnu Koreju da istog časa prestanu sa provokacijama, budući da takvo ponašanje može da izazove drastičan porast tenzija na Korejskom poluostrvu.

Stoga je Savet za nacionalnu bezbednost Južne Koreje spreman da preduzme sve korake kako bi se tenzije na poluostrvu smirile, prenosi agencija „Jonhap“.

STIVEN KING – Donald Tramp i Kim Džong Un se takmiče KO JE NAJLUĐI ČOVEK NA PLANETI!

Renomirani američki pisac Stiven King izjavio je da se predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un utrkuju za mesto najluđeg čoveka na planeti.

– Tramp i Kim se takmiče kako bi utvrdili ko je ovde najluđi – napisao je on na svom nalogu na Tviteru.

Podsetimo, Severna Koreja je najavila da će do sredine avgusta razraditi plan za lansiranje četiri rakete srednjeg dometa u vode oko američkog ostrva Gvam, u zapadnom Pacifiku, a konačnu odluku o tome će doneti vođa te zemlje Kim Džong Un.

Nešto pre toga oglasio se i Tramp koji je rekao da će se Severna Koreja „suočiti sa ognjem i gnevom kakve svet još nije video“ ako ponovo bude zapretila Sjedinjenim Američkim Državama.

(Mediji)

Share this post: