Francuski novinari zgroženi nasiljem u rijalitiju „Parovi“

Rijaliti

foto: Medija centar Beograd

U poznatoj francuskoj emisiji na TV D8 gosti i voditelji bili su zgroženi nasiljem u “Parovima” i poručili su da producent treba da bude iza rešetaka.

Naime, zgranuti scenama iz “Parova” u kojima je učestvovao i Željko Stojanović, inače građanin Francuske, novinarke su rekle da producentom Milomirom Marićem treba da se bave nadležni organi.

Oni tvrde da “Hepi” krši osnovna ljudska prava time što na silu zatvara učesnike i što im ne dozvoljava da izađu iz rijalitija kada oni to žele.

Milomir Marić kaže da je protiv televizije na kojoj radi organizovana loša kampanja kako bi se njihov rad omalovažio.

Željko Stojanović, učesnik “Parova” koji je pobegao, protiv nas je organizovao kampanju i sada pokušava da se vrati u rijaliti pošto misli da se približava kraj, želeći da pobedi. On je napustio “Parove” jer mi nismo prihvatili njegove uslove da on izbacuje koga hoće, onoga ko mu je protivkandidat. Došli smo u paradoksalnu situaciju da on nije poštovao ugovor. On je tražio da izbacujemo svakog ko je imao više glasova od njega. Mi smatramo da gledaoci treba da izbacuju učesnike glasanjem – kaže za “Blic” Milomir Marić.

On dodaje da je u francuskim rijaliti programima bilo mnogo više agresije.

– Kod nas je to više šala, komika. Niko to ne uzima ozbiljno. I ti koji se svađaju drugog dana se ljube – smatra Marić.

Priču Francuza da treba da završi u zatvoru prokomentarisao je :

– Nemam šta ja da radim u zatvoru.

Pojedini učesnici kao što su Slađana Petrušić, Hasan Dudić, Miki Đuričić završili su na sudu zbog nasilničkog ponašanja.

– Svako ko je pribegao nasilju izbačen je. Mi nasilje osuđujemo. Nikog ne branimo. Pravosuđe goni nasilnike. Mi se ne mešamo u sud. Rijaliti je javno mesto kao što su ulica, kafana, i do nasilja može da dođe svuda, pa čak i u pozorištu, kao što znamo da je bilo nasilja – rekao je Marić.

Da li je RIJALITI zatvor: Može li UGOVOR biti važniji od prava na SLOBODU?

Zatvorenike u rijalitije

Marić ima predlog za čelne ljude države.

– Pošto država nema dovoljno sredstava da izdržava zatvorenike u Srbiji, pa pribegava nekim nanogicama, i nema ko da hrani te ljude, da kaznu izdržavaju u rijalitiju.

Biće pod video-nadzorom 24 sata, imaće kontrolu, a rijaliti deluje vaspitno i može da pomogne socijalizaciji raznih prestupnika – ističe Marić.

(Blic)

Share this post: