Gornja Maoča u BiH: Vehabije pod prismotrom obaveštajnih agencija (VIDEO)

vehabije Maoca bih bosna

Gornja Maoča se smatra za utočište radikalnih islamskih grupa, a njegovi stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obaveštajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Ovo mesto je ponovo u žiži interesovanja, budući da predstavlja pretnju po Evropu.

Gornja Maoča, selo u BIH, udaljeno je tridesetak kilometara od granice sa Hrvatskom i poznato je po tome što ga naseljavaju vehabije. Ono je leglo terorizma, a nakon stravičnog masakra u Parizu, ovo mesto je u centru pažnje domaćih medija.

U njemu živi oko 20 familija koje su u potpunosti odsečene od ostatka sveta!

Na samom ulazu u selo neprestano se nalazi patrola koja legitimiše stanovnike, a signal na mobilnim telefonima nestaje čim se kroči u selo.

Gornja Maoča se smatra za utočište radikalnih islamskih grupa, a njegovi stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obaveštajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

– Želim da čitav svet budu muslimani, da sretnu Alaha kao muslimani. Želim da čitav svet bude islamski jer je to dobro za čitav svet – rekao je novinaru hrvatskog portala Provjereno Jasmin Mustajbašić, diplomirani pravnik koji je pre sedam godina napustio “spoljni svet” i došao da živi u vehabijsko selo Gornju Maoču u Federaciji BiH.

Mnogi muškarci iz ovog sela hapšeni su zbog islamskog ekstremizma. Jedan od njih je i Fikret Zukić, koji je hapšen u policijskoj akciji “Damask”, a čiji se sinovi bore u Siriji.

Ako koji od sinova pogine u džihadu, on neće biti pitan za grehe. Tako je Alah naložio, da će u dženet (raj) ući bez ikakvih pitanja.

 

Znači, ako bi mu se nešto dogodilo, to bi bilo u Alahovom prisustvu. Ako pogine, neću se žalostiti jer mi verujemo da je Alah njemu odredio gde će poginuti – rekao je Zukić reporteru “Provjerenog” Domagoju Mikiću.

Gornja Maoča se ranije zvala Karavlasi, po rumunskim Romima koji su živeli u tom selu. Za vreme rata u Bosni i Hercegovini selo je etnički očišćeno od svih Srba koji su tu živeli pre rata!

Ovo selo je ponovo dospelo u centar medijske pažnje nakon što se desio masakr u Parizu.

Specijalci su upali u selo i pretresli kuću u kojoj je istaknuta zastava Islamske države.

(Telegraf)

Share this post: