Ko da ga formira, ministar koga ne priznajem, predsednica Vlade u odlasku?

Lekari koji su potpisali peticiju ili zahtev za novi krizni štab treba da formiraju nezavisni krizni štab, kaže za Danas poznati novosadski hirurg Miroslav Ilić, zaposlen u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

On napominje da, koliko mu je poznato, nikome od lekara u Novom Sadu nije ponuđeno da potpiše taj zahtev, ali i da je spreman da stavi svoj potpis iako smatra da treba postupiti drukčije.

– Mi, lekari i drugo medicinsko osoblje, treba da se organizujemo kao esnaf, jer ne verujemo više sadašnjem štabu.

Sindikat lekara i svi sindikati u zdravstvu Srbije treba da formiraju novi, nezavisni krizni štab.

Jer, više niko ne veruje Brnabićki i Lončaru, oni će opet staviti nekog svog.

Taj nezavisni krizni štab će upozoriti i Evropu, i vlast i građane Srbije šta su najbolji koraci u ovim momentima, kaže Ilić.

On zamera sadašnjem kriznom štabu što je estradni i politički instruisan i kaže da im niko više ne veruje zato što su lagali ljude.

Novi krizni štab bi, prema njegovom mišljenju, trebalo prvo da traži uvid u spiskove stvarno bolesnih, da obiđe bolnice iz kojih stižu informacije da nemaju ljudi sa čime da rade, da formira inspekcije koje će utvrditi ko koliko sati radi na nedozvoljeni način: 10,12, 48 sati, da snimi šta je potrebno i uputi Evropskoj uniji istinske potrebe za materijalom.

I treće: da o svemu tome obavesti građane i upozori ih o merama zaštite i kako da ih se pridržavaju.

Ilić podseća na veliki zastoj u laboratoriji „Vatreno oko“ i da su se zagubili brisevi i dodaje da smo došli u situaciju da ni zdravstveni radnici više ne veruju testovima.

On pita odakle su ti testovi i ko ih je kupio, ali i zašto privatnici ne mogu da rade PCR testove, zašto privatne ambulante ne mogu da budu laboratorije i kovid ambulante.

(Danas.rs)