HRVATI SPREMNI ZA DOMA: Raduljica i njegovo monstruozno zakucavanje hrvatskih snova o pobedi Srbije!(VIDEO)

Miroslav Raduljica Foto: profimedia.rs

Miroslav Raduljica Foto: profimedia.rs

Košarkaši Srbije su u polufinalu Olimpijskih igara! Pobedili su Hrvatsku u četvrtfinalu, po dobroj staroj tradiciji, ovaj put rezultatom 86:83, a u borbi za finale će odmeriti snage sa Australijom.

Tradicija je tu da se poštuje, ali nije moglo bez drame, i to kakve! Košarkaši Srbije bacili su selekciju Hrvatske na kolena za polufinale Olimpijskih igara (86:83) i ako bi u žestokoj borbi morao da se izdvoji jedan detalj, onda je to svakako zakucavanje Miroslava Raduljice iz 24. minuta!

To su potezi koje odlučuju utakmicu, parališu rivala, izbacuju iz takta, a tebi, u ovom slučaju Srbiji daju neverovatnu energiju i vode do trijumfa!

Malo je zakucavanja koja će se tako pamtiti kao ovo Raduljičino, pa ga danas svi porede sa legendarnim potezom Predraga Danilovića iz finala Evropskog prvenstva 1995. godine u Atini protiv Litvanije.

Spavali su „orlovi“ gotovo celo prvo poluvreme i onda ih je probudio Stefan Marković. Glavnog aduta Hrvatske Bojana Bogdanovića spakovao je u džep, zategao odbranu celog tima, prodrmao sve i kao šlag na tortu došlo je zakucavanje za pamaćenje.

Nema mnogo takvih poteza koji se prepričavaju generacijama.

Pamti se čuveno zakucavanje Predraga Danilovića iz finala Evropskog prvenstva 1995. godine u Atini protiv Litvanije kada je u dresu nacionalnog tima preko Arvidasa Sabonisa uradio nešto zbog čega se svi naježimo kad god vidimo taj snimak.

I onda, 21 godinu kasnije, repriza, bukvalno!

Lomila se borba za polufinale Igara u Riju, naši košarkaši su se razleteli kao u transu i u jednoj kontri u 24. minutu Marković je ukrao loptu, prosledio je do Bogdanovića koji je pronašao Raduljicu a on se zaleteo i moćno zakucao preko Darija Šarića!

Za preokret, za 41:40, ali i mnogo više. Za istoriju, za TV špice, za utaban put Srbiji ka borbi za medalju.

Nema sumnje, kao što su svi igrači skočili sa klupe, tako su i oni kraj TV ekrana, i svaki put će kada budu gledali.

(24Sata.rs)

Share this post: