ISCENIRANO UBISTVO PEVAČICE: Jelena nestala 24 sata pre nego što je Zoran prijavio?! Šta kažu stručnjaci?

Policija-Jelena-Marjanovic

Inspektori koji već 76 dana rade na istrazi svirepog ubistva Jelene Marjanović ispituju da li je nesrećna pevačica nestala još u petak 1. aprila, dan pre nego što je njen suprug Zoran zvanično prijavio da je nema.

Do ovakvih indicija policija je došla povezivanjem niza čudnih okolnosti koje se nisu uklapale u zvaničnu verziju zločina, a koje je dodatno potkrepila tvrdnja penzionera Vladimira V. (71), da je Zorana i Jelenu video kako se svađaju ispod mosta Gazela u petak 1. aprila oko 15 časova!

Sumnje policije dodatno podstiče i tvrdnja Jelenine majke Zorice da je ćerku poslednji put videla baš tog petka, 24 sata pre nestanka.
Prema ovoj, najnovijoj verziji događaja, Jelenu je neko oteo još u petak po podne, da bi u subotu inscenirao njen nestanak i ubistvo na nasipu u Borči, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Čudne okolnosti

Prema rečima sagovornika Informera iz istrage ovog slučaja, policija već dugo sumnja u verziju da je Jelena nestala u subotu 2. aprila tokom džogiranja na nasipu, ali su se tek u poslednjih nekoliko dana pojavili konkretni tragovi koji na to ukazuju.

– Policija od prvog dana razmatra mogućnost da Jelena nije ubijena u subotu, u vreme dok je trčala na nasipu. Ipak, ni rezultati obdukcije ni nalazi forenzičara u početku nisu nam davali dovoljno konkretne dokaze za tu tezu.

Međutim, u poslednje vreme sve je više indicija koje pobijaju zvaničnu verziju.

Tvrdnje penzionera Vladimira V., koji je video Zorana i Jelenu kako se svađaju na klupi ispod Gazele, nisu neosnovane, jer ima još svedoka koji su ih tu viđali.

Takođe, čak i neke Zoranove izjave na saslušanju ukazuju na to da je Jelena trčala kraj Hipodroma i na stadionu BASK, a ne na nasipu u Borči.

Konačno, i izjave Jelenine majke Zorice da je ćerku poslednji put videla u petak 1. aprila, 24 sata pre nego što je prijavljen nestanak, takođe potkrepljuju tu tvrdnju – iznosi sagovornik novu teoriju u istrazi.

Zvaničnu verziju ubistva, koje se Jelenin suprug Zoran držao na saslušanju, podrivaju i neke ranije iznete činjenice tokom istrage.

– Podsetimo da je Zoran, prijavljujući Jelenin nestanak, rekao „Ubiše mi ženu“, kao da je znao da ona više nije živa. Takođe, sumnjivo je i to što je čitava četiri sata oklevao da prijavi policiji da Jelene nema.

Da ne govorimo o gomili rupa u iskazima njega, njegovog oca i brata, koje su dali u policiji.

Uz to, imamo i tvrdnje rekreativaca sa nasipa da nikada nisu videli Jelenu da tamo trči. Sve to kada se sabere, imamo osnova da sumnjamo da je Jelena možda ipak oteta i ubijena negde drugde, a da je kasnije insceniran nestanak i ubistvo na nasipu u Borči – dodaje sagovornik.

Poslednji dan

Jelenina majka Zorica je ponovila ono što je i ranije rekla – da je Jelenu poslednji put videla dan pre ubistva.

– Jelenu sam poslednji put videla u petak po podne, ali se ne sećam tačnog vremena kada je to bilo. Znam da je tražila od mene da je probudim, jer je morala negde da ide.

Tako je i bilo, probudila sam je, ona je otišla i više se nikada nismo videle. Ona me je u međuvremenu zvala još jednom, u subotu, i tada mi je rekla da je na trčanju na nasipu i da će doći kod mene odmah posle toga.

Da li je tada zaista bila na nasipu ili negde drugde, ne mogu da tvrdim, ali ne želim da verujem ni u zaveru da je moja ćerka oteta i ubijena na nekom drugom mestu. Bar dok to istraga zvanično ne utvrdi – rekla je Jelenina majka Zorica.

Ove činjenice podrivaju zvaničnu verziju zločina:

Darko Cvetanović

1. Tvrdnja Vladimira V. da je Jelenu i Zorana video kako se svađaju na klupi ispod Gazele dan pre njenog nestanka

2. Izjava Jelenine majke da je ćerku poslednji put videla 24 sata pre nego što je prijavljen nestanak

3. Zoranove izjave da je Jelena često trčala kraj stadiona BASK, a ne na nasipu

4. Zoranova prijava nestanka supruge uz reči „Ubiše mi ženu“

5. Tvrdnje rekreativaca sa nasipa da nikada nisu videli Jelenu da tamo trči

6. Niz kontradiktornih izjava Marjanovića na saslušanju.

Šta kažu stručnjaci ko je ubio Jelenu Marjanović…

Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, u porukama koje je slao prijateljici Radi Matić iz Beča pokazao je na svoj način jednu vrstu duhovnosti.

S druge strane, policija je gotovo od prvih dana proveravala da li ima elemenata sektaškog ubistva. Analizirajući dosadašnje natpise u medijima, stručnjaci kažu da su gotovo sigurnu da iza zločina stoji sekta, a ne odbacuju mogućnost i da je ubica dobio naredbu da izvrši takav zločin.

– Dosadašnja iskustva pokazala su nam da je dovoljno da guru kaže nekom svom učeniku da bi bog voleo da neko bude ubijen. Ubica-sektaš slepo sluša svog vođu i zadatak ne odbija.
On nakon svirepog čina ne oseća kajanje, niti grižu savesti, jer je uradio ono što se od njega očekuje i što je po božjoj volji – objašnjava sagovornik.
Mišljenje o ovom zločinu javno je izneo i poznati sektolog Srđan Mijaljević, koji je, gostujući u jednoj TV emisiji, izjavio da je sve uvereniji da je Jelenino ubistvo bilo deo nekog rituala.

– Ta žena je usmrćena velikim brojem udaraca, a da pritom nije ni silovana, ni opljačkana, što jasno govori da je posredi nešto drugo – izjavio je on.

NJemu je, kako je ispričao, sumnjivo ponašanje porodice Marjanović:

– Sve ukazuje na to da se radi o guruističkoj sekti, gde su Zorica i Zoran, njen sin, „mesije“, a ostali ukućani uživaju u plodovima njihovog rada. Gostujući u toj emisiji, Srđan Mijaljević dodao je još i da su takve sekte jako opasne.

I sama Zoranova „sajber prijateljica“, Rada Matić medijima je rekla „da veruje da je Zoran pripadnik sekte, jer je, prema njenim rečima, neprestano pričao o Hristovim vitezovima, te da on ima ključ spasenja.

– Te poruke mi nisu bile normalne. Govorio je da sam ja u problemu, da će me on spasti, pominjao je ključ spasenja, za koji nikad pre nisam čula. Nastavila sam da se dopisujem sa njim jer sam htela da dokažem sebi da je u sekti – rekla je Rada.

Luković: Sekta inspirator ubistva

Zoran Luković, naš najpoznatiji poznanik sekti i njihovog učenja, ali i policijski inspektor u penziji, kaže  da dosadašnja istraživanja sekti ukazuju da njihova samouka učenja preuzimaju pojedinci.

– Oni koji su inspirisani tim učenjem preduzimaju destruktivne radnje, pa i krivična dela – kaže Luković.

Topčagić: Jelenu je ubila sekta

Nekoliko dana nakon ubistva u medijima se pojavila i Jelenina bliska drugarica, pevačica Nada Topčagić, koja je izjavila da sumnja da je njenu prijateljicu ubila neka sekta.

– Na saslušanju u policiji pitali su me da li sumnjam na nekoga, a ja sam im ispričala šta mi je Jelena poslednje rekla i da se plašila pred smrt. Rekla sam da sumnjam da je neka sekta u pitanju.

U stvari, sigurno je sekta, jer samo sektaši mogu tako zverski nekog da ubiju – rekla je Nada novinarima.

(Informer)

Share this post: