Ivanov: Rusiju je nemoguće izolovati, ona danas može i ono što nije mogao ni SSSR

vfjkdh987345

Rusiju je nemoguće izolovati. Prave sankcije može uvoditi jedino Savet bezbednosti UN a sve ostalo su pokušaji vršenja pritiska – ocenio je Sergej Ivanov, šef administracije Vladimira Putina.

Ivanov je dodao da „ceo svet i nema nameru da izoluje Rusiju”. Naglasio je da su sankcije koje je njegovoj zemlji uveo Zapad „takozvane”.

Izjave o ruskoj armiji na granicama NATO neka ostanu na savesti onih koji su ih davali. Te izjave nisu ništa drugo do reakcija Zapada na modernizaciju oružanih snaga Rusije – istakao je Ivanov.

On je ukazao da Putin, za razliku od svojih zapadnih kolega, nikada u izjavama i polemikama nije bio ličan. Dodao je da zapadni političari i zvaničnici prelaze tu „crvenu liniju” sa namerom da destabilizuju situaciju u Rusiji.

„Počeli su i direktni uvredljivi ispadi na račun predsednika Putina. Počeli su zato što su neki shvatili da se okruženje Vladimira Putina ne može pocepati, da se među ljude koji su oko njega ne može zabiti klin, a da popularnost predsednika Rusije raste. Zato su došli do zaključka da sa Rusijom ne mogu ništa da urade dok ne obore Putina, pa su počeli da prelaze i na direktne pa i lične napade na našeg predsednika”.

Ivanov je ovome dodao da Putin sebi nikada nije dozvoljavao uvredljive izjave protiv šefova drugih država.

Ekonomija Rusije je tokom protekle decenije postala jača uprkos ograničenjima koja joj je postavljao Zapad. Istovremeno je postala jača i na vojnom planu – ukazao je Ivanov i nastavio:

„Istina je da Rusija danas ima mnogo teškoća i problema, pored ostalog i zbog takozvanih sankcija. Istina je da ni Ruska imperija ni Sovjetski Savez nisu našli za potrebno da izgrade, recimo,  automobilsku magistralu Čita-Habarovsk, ili da Rusiju povežu jednim autoputem ili da „civilizuju” Južnokurilska ostrva. A mi sada sebi možemo da dozvolimo i to, a upravo to izaziva „određena osećanja” kod naših takozvanih partnera” – podvukao je Ivanov.

 (Fakti)

Share this post: