KLINTON PRIZNAO: Milo Đukanović je tražio da bombardujemo Crnu Goru!

Upozorio

Crnogorci su u „rovovima“ u kampanji za i protiv članstva u NATO. Tek što je komunikacioni tim Saveta za članstvo u Alijansu saopštio da će učenici drutog razreda srednje škole „Bećo Bašić“ iz Murina, Vladimir Fatić i Đorđe Mijović, u Litvaniji predstavljati Crnu Goru na međunarodnom takmičenju Alijanse, odgovorili su žustro protivnici.

PROČITAJTE, KAKO JE ĐINĐIĆ TRAŽIO DA SE BOMBARDUJE SRBIJA: Evo izjave Zorana Đinđića kojom traži nastavak bombardovanja Srbije!

Oni upiru prstom na premijera Mila Đukanovića, optužujući ga da je pre 16 godina tražio bombardovanje Crne Gore, pa i varošice Murino u kojoj je poginulo četvoro ljudi. Optužbe se baziraju na filmu Bi-Bi-Sija „Pad Miloševića“.

– Izjava bivšeg predsednika SAD Bila Klintona data u filmu u kom se govori o agresiji na SRJ 1999. godine još jednom je potvrdila nečasnu ulogu Mila Đukanovića u tim sudbonosnim danima.

Bil Klinton tvrdi da je Murino bombardovano na zahtev tadašnjeg i sadašnjeg premijera Crne Gore i predsednika DPS Mila Đukanovića.

Po rečima Klintona, trebalo je kazniti „promiloševićeve“ sredine – navodi se u izjavi predsednika nikšićke NVO „Biljarda“ Velimira Erakovića.

U to vreme Đukanović je bio član Vrhovnog saveta odbrane SRJ, koji je u decembru 1998. jednoglasno doneo odluku da se država brani svim sredstvima.

Međutim, u prvim danima bombardovanja Đukanović je otputovao u štab NATO i stavio se na raspolaganje agresorima, kaže Eraković.

On smatra da je to akt veleizdaje, kao i da se, posredstvom navodnih istraživanja javnog mnjenja, manipuliše podrškom učlanjenja Crne Gore u NATO. U tom smislu posebno apostrofira Milovu izjavu da je podrška članstvu za manje od mesec dana porasla čak pet procenata i iznosi 47 odsto.

„Novosti“ su se obratile kabinetu premijera za komentar, ali do zaključenja ovog izdanja, odgovor nije stigao.

ELITA ZA NATO

– Afera „Depeša“ u Crnoj Gori pokazala je da je NATO put kojim žele da idu političke elite, a ne građanstvo.

Ona je pokazala da vrhuška iz vlasti radi protiv nacionalnih interesa zarad sopstvenog samoodržanja – kaže Ognjen Jovović, predsednik Skupštine Pokreta za neutralnosti.

(Večernje novosti)

Share this post: