LAVROV: Poraslo poverenje između Putina i Vučića!

Foto: Aleksandar Jovanović

Odnosi Rusije i Srbije se razvijaju u svim pravcima, a tome doprinosi poverljivi dijalog koji postoji između dvojice predsednika – Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, izjavio je danas u Moskvi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

„Naši odnosi se razvijaju uzlaznom linijom na svim pravcima. Naši predsednici redovno kontaktiraju, a poverljivi dijalog, koji među njima postoji, pomaže razvoju saradnje u svim oblastima“ – dodao je ministar inostranih poslova RF.

Lavrov je podsetio da se na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku prošle nedelje sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„On je potvrdio sve dogovore postignute na najvišem nivou, a konstatovali smo da se svi realizuju“, rekao je Lavrov na početku susreta.

Šef ruske diplomatije je pozdravio rad Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, navodeći da daje značajne rezultate:

„Njeno delovanje je veoma produktivno. Trgovinska razmena stabilno raste. U 2018-oj nas čekaju jubileji povezani sa Drugim svetskim ratom koje ćemo zajedno obeležavati. Moskva i Beograd tesno sarađuju i u Ujedinjenim nacijama. Među nama se sve razvija pravilno. Razmotrićemo šta još možemo da uradimo“.

Lavrov je najavio da će se Međuvladina komisija Srbije i Rusije za vojno-tehničku saradnju sastati iduće nedelje u ruskom gradu Tula.

Lavrov je rekao da je za početak oktobra planirana poseta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković Sankt Peterburgu, gde će učestvovati na zasedanju Međuparalamentarnog saveza.

Dačić, koji je kopredsednik srpsko-ruske Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, danas će razgovarati i s ruskim kopredsednikom te komisije Dmitrijem Rogozinom.

(Fakti)

Share this post: