LAZANSKI OTKRIVA: „Nerede u Banjaluci spremaju oni kojima smeta prisustvo Rusije na Balkanu“

Kolumna

Novinski vojno-politički analitičar i poslanik SNS Miroslav Lazanski ocenio je za agenciju Srna da nerede na subotnjem mitingu u Republici Srpskoj spremaju oni kojima smeta prisustvo Rusije na Balkanu i koji smatraju da je predsednik Milorad Dodik najveća smetnja da se ukine Srpska, obesmisli Dejtonski mirovni sporazum i stvori unitarna BiH.

Lazanski kaže da su scenaristi nemira u Republici Srpskoj oni koji vide Srpsku kao ekspozituru neke vrste ruske prisutnosti na Balkanu, te da je zvanični stav određenih centara moći to da treba smaći Dodika kao najveću smetnju da se ukine Republika Srpska, da Dejtonski mirovni sporazum treba razvodniti i obismisliti.

On je ukazao da se u Republici Srpskoj sada pokušava uraditi ono što nije uspelo 2012. godine kada se neredi i paljevine sa ulica Federacije BiH nisu preneli u Srpsku, da je očigledno da je Srpska izložena frontalnom udaru, pri čemu je upozorio da je destabilizacija Republike Srpske opasnost i za Srbiju.

– Žalosno je što su glavni izvođači tih radova političari iz Republike Srpske koji su izgubili izbore. Izbori se dobijaju glasovima ljudi, a ne na ulicama.

Naprosto me fascinira stav tih političara; umesto da se usredsrede na nove izbore, oni žele vlast prekim putem – ističe Lazanski.

(Vestionline)

Share this post: