LAZANSKI ŠOKIRAO SRPSKU JAVNOST: Jelena Milić radi za Rusiju!

jelena milic nato srbija

Direktorka Centra za evroatlantske studije i glavna NATO lobistkinja u Srbiji Jelena Milić toliko je loša u svom poslu da praktično više radi u korist Rusije nego NATO pakta, koji je plaća, jednoglasno procenjuju stručnjaci.

Direktorka Centra za evroatlantske studije i glavna NATO lobistkinja u Srbiji Jelena Milić toliko je loša u svom poslu da praktično više radi u korist Rusije nego NATO pakta, koji je plaća, jednoglasno procenjuju stručnjaci.

Informerovi sagovornici šokirani su neotesanim nastupima Milićeve u javnosti, koji su kulminirali gostovanjem u „Ćirilici“ Milomira Marića. Oni kažu da su njeni istupi tako velika antipropaganda NATO da je prosto jedino logično objašnjenje da ona radi za Moskvu?!

Jovan Kovačić, predsednik Srpske nacionalne grupe u okviru Trilateralne komisije, koja se otvoreno zalaže za bližu saradnju Srbije sa Zapadom i NATO paktom, kaže za Informer da je „rad Jelene Milić potpuno kontraproduktivan“.

– Jedno je sasvim sigurno, od njenih nastupa NATO nema nikakve koristi, naprotiv – jasan je Kovačić.

S njim je saglasan i komentator „Politike“ Miroslav Lazanski, koji tvrdi da delovanje Milićeve ima potpuno suprotne efekte od onih za koje je plaćaju njeni mentori iz NATO pakta.

– Ona tako zastupa interese Severnoatlantske alijanse da se zlobnici danima šale da Milićeva zapravo radi za Ruse. I zaista, Putinu i Rusiji u Srbiji nema bolje reklame od Jelene Milić – kaže Lazanski.

Na drugoj strani, lider Treće Srbije Miroslav Parović smatra da Milićeva ima funkciju „NATO starlete“ kako bi prikrila ono što „zločinačka alijansa“ stvarno radi u Srbiji.

– To vam je sve po onoj narodnoj: povika na vuka, dok lisice jedu meso. Milićeva svojim ludorijama samo maskira pravu NATO propagandu. U Briselu su svesni da nikad neće dobiti podršku u Srbiji, pa nam sa Milićevom odvlače pažnju. Inače, ona se ni po čemu ne razlikuje od Soraje i Stanije. Sve tri se slikaju i od sebe prave budale, samo su im motivi različiti… – ocenjuje Parović.

Bivši operativac DB Boža Spasić smatra da je sav novac koji je NATO dao Jeleni Milić i njenoj nevladinoj organizaciji CEAS za lobiranje u Srbiji uzalud bačen.

– Njen javni nastup, ono što priča i način na koji govori su toliko iritantni da je prosto nemoguće da je uspela nekog da ubedi kako je za Srbiju dobro da bude članica ovog vojnog saveza. S druge strane, postoji mogućnost da je to deo taktike i da Milićeva namerno vodi negativnu kampanju – naglašava Spasić.

Konačno, analitičar Stevica Deđanski kaže da sve agresivniji i iritantniji nastupi Jelene Milić mogu da znače da će u narednom periodu NATO imati pojačane aktivnosti na ovim prostorima.

– Zbog toga je Milićeva sve glasnija i agresivnija jer pokušava da se nametne kao glavni NATO lobista. Sve što radi, ona radi isključivo zbog novca, a plaši se i da bi mogla da izgubi ulogu glavnog igrača u lobiranju za NATO. Kandidata za njeno mesto je sve više, te otuda i tako ostrašćeni i agresivni javni nastupi – zaključuje Deđanski.

Milićeva: Ja nisam NATO (!?)

Sasvim je, inače, zanimljivo da je Jelena Milić među brojnim „biserima“ u „Ćirilici“ izjavila i to da „ona nije NATO“. Tokom svađe sa hrvatskom spisateljicom Vedranom Rudan, koja joj je otvoreno rekla da je članstvo u „NATO najveće moguće zlo, horor i užas“, Milićeva je doslovce odgovorila:

Ja nisam uposlenik NATO, jedino eventualno mogu da izgubim jedan grant godišnje od NATO javne diplomatije kad organizujem „Nedelju NATO“ i to je sve…

(Informer)

Share this post: