Milorad DODIK: Duško VUJOŠEVIĆ me je razočarao i ljudski, i na svaki drugi način

Poziv

foto: Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da ga je košarkaški trener Duško Vujošević razočarao.

Njih dvojica su, to je poznato, gajili prijateljske odnose. Vujošević je posle turbulentnog odlaska iz Partizana (koji je jedno vreme imao partnerstvo sa Dodikovom Igokeom) i kratkog boravka u Francuskoj, došao na mesto selektora BiH. Milorad Dodik je u intervjuu za „Novosti“, na pitanje da li ga je razočarao Vujošević izjavama da su Srbi krivi za rat u BiH, rekao:

„Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za ceo život“, rekao je Dodik za Nedeljnik.

Reč je izjavi koju je Vujošević dao u velikom intervjuu za Nedeljnik, kada je rekao da Srbija ima „najveću odgovornost za ratove, nešto veću od ostalih„.

„Meni su vrata ovde, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila“, rekao je Duško Vujošević u Nedeljniku. „Takođe, ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici“, rekao je Vujošević.

On je precizirao da misli na krivicu za rat u kome je nestala Jugoslavija.

„Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih.

Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju.

Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?“, rekao je Vujošević.

(Nedeljnik.rs)

Share this post: