NAPAD NA RAZARAČ SAD SA TERITORIJE JEMENA: Amerikanci izgleda gađali sami sebe, Huti nismo mi!

Intervju

Dva projektila ispaljena su u pravcu jednog američkog razarača u Crvenom moru sa teritorije Jemena pod kontrolom pobunjenika Huti.

Kako je saopštila američka mornica, projektili nisu uspeli da ga pogode.

„Razarač Mejson je primetio dva projektila u razmaku od 60 minuta dok je plovio Crvenim morem u blizini obale Jemena. Oba projektila su pala u vodu pre nego što su stigla do broda“, izjavio je portparol Pentagona Džef Dejvis, preneo je Rojters.

On je rekao da na brodu nije bilo povređenih ni štete.

Jemenski Huti demantovali su optužbe da su sa teritorije koja je pod njihovom kontrolom izvršili raketni napad na američki razarač dok je prolazio pored obala Jemena u Crvenom moru

„Pokret Huti negira da je gađao bilo koji brod u vodama Jemena“, rekao je jedan od njihovih funkcionera Rojtersu, ali je želeo da ostane anoniman.

AP je naveo da je prethodnoi jedan brod Ujedinjenih Arapskih Emirata pretrpeo veliku štetu u sličnom raketnom napadu.

U međuvremenu, sa teritorije Jemena je ispaljen još jedan projktil, a meta je, kako se čini, bila saudijska vazduhoplovna baza u brlizini Meke, što je do sada napad najdublje u teritoriju te zemlje koji su izvršili šiitski pobunjenici i njihovi saveznici.

Huti su ispalili niz projektila na Saudijsku Arabiju od kada je koalicija arapskih zemalja predvođena Saudijskom Arabijom pokrenula ofanzivu protiv njih u Jemenu u martu 2015. godine.

(TANJUG)

Share this post: