NATO GENERAL FILIP BRIDLAV UPOZORIO SVE: „Ne igrajte se sa Putinom i Rusijom!“

nato bridlav2

Vatrena moć Vladimira Putina bi prevladala Evropu u Trećem svetskom ratu, upozorava biviš šef NATO-a.

U nazirućem ratu između NATO-a i Rusije, brze Moskovske flote podmornica i ratnih brodova bi mogle potpuno ugušiti Evropu.

Pomorska sila Vladimira Putina bi mogla u potpunosti preuzeti kontrolu nad Atlantikom i svim drugim značajnim vazdušnim i morskim stazama koje su potrebne NATO-u za odbrambeno raspoređivanje.

To bi značilo da pojačanje iz SAD, koje bi očajnički bilo potrebno u zaustavljanju vojske Kremlja, nikada ne bi ni stiglo.

Na ovaj neželjeni scenario je upozorio sveže penzionisani vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a, general Filip Bridlav.

General sa četiri zvezdice je predvideo kako bi rat sa Rusijom mogao da proistekne iz rastućih tenzija između Vašingtona i Moskve.

On je apelovao na snage NATO-a u Evropi da poboljšaju svoju vojnu spremnost i sistem za rano upozoravanje kako bi se pripremili za opasnost od ruskog napada.

General Bridlav je rekao: “Nesmetani prelazak Atlantika za ratovanje na kopnu u Evropu, mislim da je sada stvar prošlosti. Moramo da razmislimo o našoj sposobnosti da odbranimo našu mogućnost za pojačanje Evrope.“

On je upozorio da savez takođe mora da poboljša svoje obaveštajne operacije kako bi sprečila nazirući rat pre nego što bi mogao da počne.

Bivši komandant NATO-a je dodao: “Mislim da, u vreme i na mestu po svom izboru, oni (Rusija) mogu da učine stvari veoma teškim za nas, i moramo biti u stanju da obezbedimo našu sposobnost za rad u takvim uslovima.“

Sukobi između NATO sile i Rusije eskaliraju kako rastu tenzije nad Krimom i dve supersile koje ratuju za prevlast u Siriji.

Bivši admiral mornarice Zapada je upozorio Dejli star da je globalni sukob bliži nego što je ikada bio u njegovoj karijeri u Kraljevskoj mornarici dugoj pola veka.

Dejli star je takođe otkrio kako bi nuklearni Treći svetski rat mogao da se odigra širom Evrope usred upozorenja Britanske odbrane da oni nisu “nespremni“ za neposredni napad.

General Bridlav je govorio na konferenciji Udruženja vazdušnih snaga u Gejlord nacionalnom odmaralištu u Merilendu u SAD, prenosi Breaking Defens.

On je upozorio da bi jačanje Istočne Evrope da zaustavi Putinovu vojsku i tenkove moglo biti nemoguće  u prvim danima rata.

Ta vest se pojavila nakon što je Atlanski savet upozorio da je Rusija u stanju da objavi rat “preko noći“ i pokrene sveobuhvatnu invaziju “za nekoliko sati.“

NATO snage se mobilišu na Baltiku i Rusija je odgvorila – hiljadama vojnika u tom regionu.

Ser Ričard Barons, bivši šef Komande udruženih snaga, upozorio je da je Zapad nespreman za Putinov napad.

On je rekao: “Rusija bi mogla da iskoristi svoje manje snage da pogura NATO na način na koji NATO ne bi znao kako da odgovori jer nemaju nikakve planove za to.“

Bivši šef je dodao: “Mislim da su mnogi ljudi izgubili iz vida šta je verodostojna vojna sila i šta ona zahteva.“

Dejli star je takođe otkrio koliko je blizu Britanija došla do potpunog razaranja u nuklearnoj razmeni.

(webtribune.rs)

Share this post: