Nova pravila u Srbiji: Ko kaže da je „Čiča“ Draža izdajnik plaća kaznu 450 000 dinara

Draza-Mihailovic-2

Sudska praksa pokazuje da je najveća kazna za teži oblik uvrede, a to je ako je ona izrečena preko medija do 450.000 dinara – kaže advokat Dušan Stojković.

Ukoliko neko posle pravosnažne presude o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića javno kaže za njega da je on bio izdajnik može se suočiti sa tužbom za uvredu i kaznom do 450.000 dinara!

Unuk komandanta Jugoslovense vojske u otadžbini Vojislav Mihailović, posle jučerašnje pravosnažne odluke da je ništavna presuda iz 1946. godine kojom je njegov deda Dragoljub Draža Mihailović osuđen za navodnu saradnju sa okupatorima ima pravo da tuži za uvredu svakoga ko to i dalje tvrdi.

Advokat koji je zastupao rehabilitaciju Zoran Živanović, kaže da će od dana objavljivanja jučerašnje presude Mihailović biti neosuđivano lice i da će iz toga proizići određena prava.

Sudska praksa pokazuje da je najveća kazna za teži oblik uvrede, a to je ako je ona izrečena preko medija do 450.000 dinara – kaže advokat Dušan Stojković stručnjak za ova pravna pitanja.

(Telegraf)

Share this post: