Obama se složio sa Nikolićem da je Srbija na dobrom putu

tomislav-nikolic05

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas, na marginama globalnog klimatskog samita „COP21″ u Parizu, sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom, s kojim se saglasio da je Srbija na dobrom putu.

Nikolić, koji je objasnio da je imao malo vremena za razgovor sa predsednikom SAD, istakao je da je američkom predsedniku poručio da je vreme da ta država pokaže jasan signal da Srbiju vidi „makar jednako onako kao što vidi Kosovo, jer je očigledno da je Kosovo na neki način favorizovano“.

Predsednik Srbije je naveo da je Obami rekao i da je ubeđen da je Srbija na dobrom putu, s čim se, kako je istakao, saglasio američki predsednik.

Nikolić je rekao da su SAD partner Srbije, ali da u očima građana to prijateljstvo biva ugroženo time što, kako je kazao, kada treba nešto da se sprovede protiv Srbije, ta država tu tešku ulogu preuzima na sebe da prelomi.

Predsednik Srbije kaže da je sa kolegom iz SAD pokušao da razgovara i o svojoj budućoj poseti, ali su ga u tome omeli lideri ostalih država.

„Pokušali smo da razgovaramo o mojoj poseti SAD, ali to je već bio čitav stampedo predsednika ostalih država koji su shvatili da sa Obamom može i da se razgovara. Uleteli su. Nisu ni oni razgovarali, a prekinuo sam i ja i tako je to prošlo“, zaključio je Nikolić.

Predsednik Nikolić pozvao je danas u svom obraćanju lidere svih zemalja da sačuvaju našu planetu, kako od klimatsih proeman, tako i od globalne opasnosti – terorizma i ekstremizma.

(Tanjug)

Share this post: