Otkriven izveštaj austrijske vojne tajne službe: 15 MILIONA IZBEGLICA kreće ka Evropi!

Ilustracija

foto: centridamasco.eu

Oko 15 miliona ljudi spremno je da do 2020. godine krene na dramatičan put preko Sredozemlja kako bi došli do obećanog Starog kontinenta.

Ovo piše u dokumentu austrijske vojne tajne službe koji će biti predstavljen sledeće nedelje.

Nigerija, Demokratska Republika Kongo, Sudan i Etiopija, četiri su zemlje iz kojih se očekuje najveći migracijski talas prema Evropi, upozoravaju austrijski vojni obaveštajci.

foto: AP

U poslednje tri godine oko 550.000 Afrikanaca zatražilo je azil u EU. Najviše ih je iz Eritreje, Nigerije i Somalije, slede Gambija, Mali i Alžir, Sudan, DR Kongo, Gvineja i Senegal, piše u izveštaju u koji je nemački list “Bild” imao uvid, prenosi “Večernji list”.

Izbeglice iz Eritreje i Somalije imaju pravo na azil jer dolaze iz ratnih područja, a ostali su označeni kao ekonomski migranti.

foto: AP

“Broj afričkih izbeglica znatno će se povećati, ako EU finansijski ne podrži pogođene zemlje te ne promeni svoju politiku prema tražiocima azila koji su ekonomski migranti“, citira “Bild” austrijske vojne obaveštajce.

U izveštaju se zaključuje da će se zbog velikog priliva azilanata iz Afrike značajno promeniti odnos EU prema ekonomskim migrantima, kao i da će biti neophodna bolja kontrola spoljnih granica Unije i uspostavljen model za proterivanje onih kojima je odbijen azil.

(Kurir.rs)

Share this post: