Ovo se nikada neće ponoviti: Dva legendarna snimka Juseina BOLTA i Duška KORAĆA – VIDEO

Oproštaj šampiona

foto: Tanjug

Jamajčanin Jusein Bolt se bronzom na Svetskom prvenstvu oprostio od trka na 100 metara, pošto po okončanju nadmetanja u Londonu završava profesionalnu karijeru.

Bolt je rezultatima i ponašanjem na stazi gotovo 15 godina jedan od omiljenih sportista na planeti. Njegove uspehe, gledali smo i još nekoliko puta ćemo (trčaće i u štafeti 4×100 metara) sa nevericom, pitali se mnogo puta kada je obarao svetske rekorde da li može bolje, brže?

Jamajčanin nam je možda pokazao gde su granice ljudskih mogućnosti kada je u pitanju sprint, jer je teško i zamisliti da svetski rekord u najubržoj atletskoj deonici od 9 sekundi i 58 stotih neko ikada nadmaši.

A mi smo uz Bolta uživali i u komentarima koje nam je tokom prenosa darivao legendarni, i danas nažalost pokojni, Duško Korać.

Korać nije skrivao da navija za Bolta, divio se njegovoj prirodnosti, otvorenosti i volji da svaki put pokuša nadmašiti sebe.

Poslušajte i pogledajte dva legendarna snimka. Uživajte, jer ovako nešto, možda više nikada gledati nećemo.

Bolt je osvajanjem bronze u poslednjoj trci ostao na tri zlatne medalje na prvenstvima sveta u disciplini 100 metara, nakon što je najbrži bio u Berlinu (2009), Moskvi (2013) i Pekingu (2015), uz tri uzastopne olimpijske titule.

Jusein Bolt od atletike se oprašta u štafeti na 4×100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Do danas je osvojio čak osam olimpijskih i 11 zlata na Svetskim prvenstvima računajući sve discipline.

Više od 50 puta u karijeri je ovu deonicu istrčao za manje od 10 sekundi, a njegov svetski rekord iz Berlina 2009. godine (9,58) teško će u skorije vreme biti nadmašen.

Poslenji put „Munja sa Jamajke“ je poražena na 100 metara 2013. godine kada ga je pobedio Džastin Getlin.

(Kurir sport)

Share this post: