Ocenio je da će građanima „mozak otupaviti od priče o koroni“.

„U Jagodini je od marta do 28. novembra 2019. godine umrlo 632 ljudi, a u istom periodu ove korona 2020. godine 624, ukupno osam manje.

U Ćupriji je od marta do 28. novembra 2019. godine preminulo 635 ljudi, a u istom periodu ove godine 520. I tako je u celoj Srbiji.

Možda je nešto više u Beogradu, Kragujevcu i Nišu gde ljudi najčešće idu da se leče“, kazao je Marković za Televiziju Prva.

Pozvao je građane da ne gledaju medije koji izveštavaju o epidemiji.

„‘Ajmo da pričamo o radjanju dece, da se brakovi u 2021. godini sklapaju, da se borimo protiv ‘bele kuge’ i da ne slušamo one koji nisu u ordinacijama, već po parkovima.

Jedan stručnjak – doktor čije prezime počinje na ‘K’, javlja se iz parka. Čoveče, kao da radi u Javnom komunalnom preduzeću ‘Zelenilo’ Beograd!“, rekao je predsednik stranke iz vladajuće koalicije.

Marković je u četvrtak u Skupštini Srbije, gde je šef poslaničke grupe svoje Jedinstvene Srbije, tražio od Vlade da se smanji „propaganda“ korona virusa jer, kako je rekao, „samo o koroni se priča, psihički ćemo uništiti naciju“, i da smatra da korona virus „mora da bude sastavni deo života“, jer niko ne zna koliko će trajati epidemija.

Predsednica Vlada Ane Brnabić složila se s Markovićem i navela da je svesna da je „svima dosta tih brojki“, ali je dodala da je važno da se o tome priča da bi narod znao za opasnost od tog virusa.

(Beta)