Pilot otkrio tajnu: Telohranitelj Slobodana Miloševića pokvario avion, preživeli smo dramu!

Falkon, Slobodan Milošević

Navodni kvar na avionu Vlade Srbije zbog kojeg je predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkazao posetu Vatikanu nije prvi defekt na falkonu.

Bivši predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević je svojevremeno preživeo pravu dramu u njemu i jedva ostao živ!

Bivši pilot Vladinog „falkona 50“ Dušan Kosanović (66) ispričao je za “Politiku” pravu dramu koju je doživeo bivši lider SPS-a i predsednik SRJ Slobodan Milošević, a kada je avion pokvario njegov telohranitelj! Kosanović je do tančina ispričao događaj sa puta Slobodana Miloševića u Ženevu  gde se sastao sa predsednikom BiH Alijom Izetbegovićem.

– Kada je Milošević putovao „falkonom“ uvek je u kabini s pilotima bio i momak zadužen za njegovu bezbednost, on je ostao da čuva avion dok je Milošević bio na sastanku, a kada smo se vratili nismo mogli da pokrenemo avion – priča Kosanović.

Prema njegovim rečima Miloševićev telohranitelj se, kako je na kraju utvrđeno, igrajući se isključio određene mikroprekidače i tako pokvario avion.

(Kurir)

Share this post: