POČINJE ČISTKA! Vučićeva premijerka krenula u obračun sa ministrima iz SNS-a! -Jadranka Joksimović odgovara: Ako idem ja, leteće i ona!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je kazala je da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, a ministarka za evropske integracijde Jadranka Joksimović je poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da ako izostanu rezultati u više oblasti treba svi da snose odgovornost, pa i sama premijerka.

Naime, predesednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, komentarišući sve češće priče o svađama ministara, kazala da će biti smena u Vladi samo ako izostanu rezultati.

– U Vladi, kao i u svakom drugom kolektivu, rade ljudi koji su različiti, od kojih svako ima neku svoju energiju i razmišljanje.

Ali upravo zato što svi dele istu želju, da Srbija postane bolja i uspešnija, danas imamo odlične i vidljive rezultate – kazala je premijerka u intervjuu za “Večernje novosti” i dodala da su njoj rezultati najbitniji.

– Kada je reč o smenama, njih može da bude samo ako izostanu rezultati. Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno – rekla je Brnabićeva.

Sa druge strane, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije i visoka funkcionerka SNS-a, je komentarišući izjavu predsednice Vlade istakla da je mandat dobila od stranke kojoj pripada.

– Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima.

Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornost, uključujući i premijerku kao prvu među jednakima – kazala je Joksimovićeva.

Inače, premijerka Ana Brnabić pozvala je juče nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitale okolnosti u vezi sa kupovinom stana ministra odbrane Aleksandra Vulina.

– U ovoj državi postave institucije i ministar Vulin ih je pozvao da se time ponovo pozabave, ja sam ih pozvala, a i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ih je pozvao da se time pozabave.

Još jednom ih pozivam da ponovo sprovedu istragu kako bi se saznalo da li je tu sve čisto ili nije, ali ne mogu ja kao predsednica Vlada o tome da sudim – kazala je Brnabićeva na konfereniciji za novinare u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Na pitanje kakvu štetu vladi može da nanese taj “slučaj” premijerka je kazala da sve može da nanese štetu vladi. Ipak istakla je da je ključno da vlada kojom ona predsedava ima dobre rezultate.

(Mediji)

Share this post: