Poludelo vreme: Danas toplo, večeras sneg!

Naoblačenje

U Srbiji ujutru mestimično maglovito sa slabim mrazem, a tokom većeg dela dana umereno oblačno, suvo i toplo, najviša dnevna temperatura od sedam do 14 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, posle podne na severu, a do kraja dana i u toku noći i u celoj zemlji očekuje se jače naoblačenje sa kišom, koja će uz pad temperatura brzo preći u sneg.

Jutarnja temperatura biće od -2 do pet, a najviša dnevna od 7 do 14 stepeni. Duvaće slab do umeren, zapadni, severozapadni, krajem dana i u toku noći jak, povremeno olujni, severni vetar.

I u Beogradu će tokom većeg dela dana biti umereno oblačno, suvo i toplo. Posle podne i krajem dana očekuje se jače naoblačenje sa kišom, koja će uz pad temperature brzo preći u sneg. Duvaće slab do umeren, zapadni, severozapadni, krajem dana i u toku noći jak, povremeno olujni severni vetar.

Jutarnja temperatura biće oko 5 stepeni, a najviša dnevna oko 14. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 18. januara, u ponedeljak se očekuje hladnije vreme uz postepeno razvedravanje, samo još ujutru i pre podne u centralnim i južnim predelima mestimično sa snegom.

Do kraja perioda biće suvo i uglavnom sunčano, samo u toku noći između srede i četvrtka očekuje se prolazno naoblačenje sa severozapada, mestimično praćeno kišom i susnežicom.

(Tanjug)

Share this post: