PORESKA LUTRIJA: Kandidati mogu biti SVI punoletni građani Srbije koji SAKUPE najmanje 10 fiskalnih isečaka

Ilustracija

foto: YouTube

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ počeće 1. januara, a nagradni fond obuhvata stan u Beogradu, automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu i tehničku robu.

Igra će trajati do kraja marta 2017, a učesnici mogu biti svi punoletni građani Srbije koji sakupljaju fiskalne račune, rečeno je na konferenciji „Izlaz iz sive ekonomije“, koju su organizovali NALED i Američka privredna komora.

Račune koje sakupe počev od prvog radnog dana u Novoj godini građani će moći da šalju od 1. februara, i to u besplatnim kovertama na kojima će biti odštampan poštanski fah, a koje će moći da preuzmu u bilo kojoj pošti u Srbiji.

– Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (potvrda) za plaćanje karticama minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu.

Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jednom nedeljno tokom marta, sve do 2. aprila, kada će biti izvučena glavna nagrada na kraju prvog ciklusa, a to je stan u Beogradu – rekla je Ana Brnabić, ministarka državne uprave, i dodala da će njoj biti posebno zanimljiva nagradna igra za lokalne samouprave, od kojih će ona čiji građani pošalju najviše fiskalnih računa dobiti besplatnu vaj-faj zonu.

Manji porezi na rad

Premijer Aleksandar Vučić je istakao da je plaćanje poreza obaveza i čin patriotizma, kao i da Vlada ne štiti one koji porez ne plaćaju. On je dodao da je Vlada spremna da smanji poreze i doprinose na rad i da će biti stimulisani oni koji isplaćuju plate od, „recimo, 70.000 i više“, a ne oni „koji isplaćuju minimalce i još nešto na ruke“.

– Razmišljamo i o smanjenju poreza na dobit, da bi oni koji ostvaruju profit nastavili da ulažu u Srbiji – istakao je Vučić i naglasio da će smanjenje obima sive ekonomije doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na 11 ili 11,5 odsto do kraja mandata ove vlade.

Ministarka pravde Nela Kuburović je izjavila da se planira specijalizacija rada prekršajnih sudova u delu postupanja u carinskim i poreskim prekršajima kako takvi slučajevi ne bi zastarevali jer je uočeno da država mnogo gubi zbog tog problema.

Saobraćaj u sivoj zoni

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović istakla je da obrt sive ekonomije u drumskom putničkom saobraćaju iznosi 100 miliona evra godišnje, dok je u unutrašnjoj plovidbi godišnje četiri miliona tona robe u sivoj zoni.

NAGRADE U FISKALNOJ LUTRIJI

stan u Beogradu
automobili
putovanja u zemlji
putovanja u inostranstvo
tehnička roba

(Kurir.rs)

Share this post: