Posle preporoda izvojevanim Putinovom pomoći, Erdogan stiže rasterećen u Beograd po nove pobede!

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu tokom njegove posete Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

– Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

– Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put – rekao je turski predsednik.

On je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara.

– Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju – zaključio je predsednik Erdogan.

Dva predsednika su razgovarali i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresovana.

(Tanjug)

Share this post: