Predsednik Tomislav Nikolić posle tridesetak sekundi NAPUSTIO konsultacije sa radikalima!

Konsultacije

foto: Tanjug screenshot

Predsednik Tomislav Nikolić posle tridesetak sekundi napustio konsultacije sa predstavnicima liste SRS, nakon što su ga radikali pozvali da podnese ostavku.

„Nikolić nije imao strpljenja da čuje šta delegacija SRS ima da mu kaže i već nakon 30 sekundi je ustao i napustio konsultacije“, rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović novinarima.

Šarović je novinarima preneo da je Nikoliću rekao da SRS nema nameru da ulazi u Vučićevu vladu i pozvao ga da podnese ostavku jer je „upleten u brojne afere, stekao je brojne nekretnine, ima lažnu fakultetsku diplomu, a supruga mu ima fondaciju u zgradi Predsedništva“.

Upitan da li im je predsednik rekao zašto je napustio konsultacije, funkcionerka SRS Nataša Jovanović je rekla da su radikali insistirali da iznesu sve argumente i da je za to trebalo da imaju pola sata.

„Predsednik nam je rekao da je čuo stav SRS da nećemo u vladu“, rekla je Jovanović.

Inače, Šarović i Jovanović su predstavljali radikale na konsultacijama kod predsednika Nikolića, iako je nosilac liste bio lider SRS Vojislav Šešelj.

Iznenađujuća odluka da radikali u ovom sastavu idu kod predsednika doneta je jednoglasno na organima stranke, a stigla je nakon nekoliko dana medijskih spekulacija da će Nikolić pokušati da izbegne konsultacije sa predstavnicima stranka.

Kako je navođeno, predsednik Srbije bi tako izbegao i susret sa svojim kumom i nekada najbližim političkim saradnikom.

„Šešelj i Nikolić, drugom prilikom, javno“

Upitani zašto lider radikala nije došao na konsultacije, Šarović je rekao da je to bio protokolaran susret, a da bi susret Nikolića i Šešelja trebalo da se odigra na drugom mestu i u drugo vreme u prisustvu novinara i javnosti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o formiranju buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije. Nikolić se najpre sastao sa sa liderima koalicije SPS-JS, a zatim su došli predstavnici SRS.

Predsednik Nikolić treba da se sastane i sa predstavnicima DS-a..

Pola sata kasnije razgovaraće sa prestavnicima pokreta „Dosta je bilo„, zatim sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, Dveri-DS S, SVM, predstavnicima liste „Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“, SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nikolić će saslušati i mišljenja Partije za demokratsko delovanje u 14.30 sati i Zelene stranke u 15 sati.

Predsednik Srbije je konsultacije započeo u četvrtak razgovorom sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

(Tanjug)

Share this post: