Pukovnik Mekgregor: U realnom sudaru sa ruskom vojskom, američka bi bila uništena!

rusija specnaz specijalci vojska dril reka

Ovo još nije viđeno od kad postoji planeta, Amerika prvi put u istoriji otkriva najstrašniju stvar prema Rusiji!

U direktnoj borbi, u slučaju konvencionalnog sukoba, Rusi bi bukvalno potukli snage SAD – tvrdi penzionisani američki pukovnik Daglas Mekgregor za magazin „Politiko“.

Ruska vojska paradira bez obzira na veličinu vojnog budžeta, Armija SAD nije tako snažna kao što mnogi misle i sigurno bi je Rusi porazili u slučaju direktnog sukoba na određenom području – smatra Mekgregor.

On je premeštanje američke jedinice iz Nemačke u Mađarsku, s namerom da zabrine Ruse, nazvao šalom i scenariom koji nikoga neće zaplašiti u realnosti.

Mekgregor je američki ratni heroj čija je jedinica tokom golfskog rata uništila naoružanu iračku brigadu za 23 minuta, a pritom imala samo jedan gubitak u ljudstvu.

Govoreći o toj pobedi, Mekgregor je rekao da su imali posla sa slabo obučenim iračkim vojnicima, ali da bi u sudaru sa Rusima bili poraženi.

„Zapravo, izraz poraženi nije prava reč, pravilno je reći da bismo bili uništeni„, rekao je Mekgregor, koji sada važi za velikog vojnog eksperta.Ne znam da li potrebno pričati o ovome, jer se sada menjaju stvari! Više nije kao nekada! Amerika je bila sila, ali ovo što Rusija pokazuje, svet deluje NEMOĆNO

On upozorava da je američka vojska slabo organizovana i da nije dobro obučena, pa bi u slučaju direktne borbe sa armijama koje su ravnopravne po brojnosti i tehnički dobro osposobljene, poput ruske ili kineske, bila potučena.

Mekgregor tvrdi da su ove ocene utemeljene i da su u američkoj vojsci svesni tih problema.

Vojska SAD zabrinuta zbog ruskog S-400

Odluka Rusije da u svojoj bazi u Siriji rasporedi najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400 izaziva „značajnu zabrinutost“ za američku vojsku, saopštili su američki zvaničnici.

Neimenovani američki zvaničnik je za AFP rekao da taj sistem „predstavlja značajnu pretnju za svakog“.

„Postoji značajna zabrinutost i što se tiče vazdušnih operacija u Siriji“, naveo je taj zvaničnik.

S-400 imaju domet od oko 400 kilometara, što znači da mogu da prodru duboku u tursku teritoriju ili bi mogle da predstavljaju i potencijalnu pretnju za avione iz koalicije, predvodjene SAD, navodi francuska agencija.

Moskva je najavila da će u Siriju poslati svoj najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400, nakon što su u utorak turski lovci oborili ruski vojni avion na tursko-sirijskoj granici. Taj sistem će biti rasporedjen u bazi Hmejmim.

Baza Hmejmim se nalazi na području koje kontrolišu snage sirijske vojske, a Rusija je koristi za poletanje svojih bombardera koji idu u akciju uništenja ciljeva Islamske države u Siriji.

Sistem S-400 je uveden u upotrebu u Rusiji 2007. godine.

(Blic.rs/RT.com)

Share this post: