Putin: Gospodine Keri treba da se naspavate (VIDEO)

putin keri moskva rusija amerika

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prilikom sastanka sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem da Rusija i SAD zajednički traže rešenja za najkomplikovanije krize.

On je istakao da je susret šefova diplomatije Rusije i Amerike, Sergeja Lavrova i Džona Kerija, bio veoma konstruktivan.

„Pregovori koje ste imali u Ministarstvu inostranih poslova bili su veoma konstruktivni. Ministar Lavrov mi je preneo sve detalje vaših predloga, kao pitanja koja zahtevaju dodatne razgovore.

Veoma sam srećan što imam priliku da se sretnem sa Vama“, poručio je Putin Keriju.

On je zahvalio Keriju za njegove napore u pronalasku rešenja za najkomplikovanije svetske probleme.

„Poštovani gospodine državni sekretaru, mi vidimo koliko napora ulažete kako bi se rešio niz gorućih problema, ne uspevamo da pratimo Vaše kretanje. Vidim, treba da se naspavate“, poručio je Putin Keriju.

Američki državni sekretar je tom prilikom poručio Putinu da je Amerika zahvalna Rusiji za saradnju, kao i da bečki pregovori o Siriji otvaraju čitav niz novih mogućnosti.

„Gospodine predsedniče, veliko Vam hvala za gostoprimstvo, za to što imate takav tim ljudi, predvođen Lavrovom, kao i za sve zajedničke napore“, rekao je Keri.

On je istakao da Rusija i SAD mogu mnogo toga da urade zajednički, kao i da su bečki pregovori veoma dobar početak za to.

„Gospodin Lavrov i ja smo saglasni da Rusija i SAD zajednički mogu postići mnogo toga“, naglasio je Keri.

(rs.sputniknews.com)

Share this post: