PUTIN POSLAO NIKOLIĆU „POZDRAV“ ČESTITKU: Rusija će „pažljivo pratiti izbore“ u Srbiji

Ilustracija

Ruski predsednik poslao je pismo srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, a ruski ambasador je naveo da će Moskva „sa punom pažnjom“ pratiti izbornu kampanju 2017.

Kako je rekao ambasador Aleksandar Čepurin, koji je predsedniku Srbije uručio pismo Vladimira Putina, Rusiji je važna stabilnost u razvoju bilateralnih odnosa i sa punom pažnjom će pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će 2017. biti održani u Srbiji.

Kako je saopštilo srpsko Predsedništvo, u pismu predsednika Rusije posebno se ističe da je „odlazeća godina potvrdila strateški karakter rusko – srpskog partnerstva, da se razvijao politički dijalog i da su postignuti dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa“.

Dodaje se da je Putin u pismu poželeo Nikoliću i njegovoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a „bratskom srpskom narodu – mir, blagostanje i prosperitet“.

Nikolić je izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj i još jednom iskazao veliku žalost zbog tragedije u kojoj su u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, život izgubila 92 putnika i člana posade, među kojima i članovi vojnog hora „Aleksandrov“.

Nikolić i Čepurin su razgovarali i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.

Čepurin je rekao da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

(BETA)

Share this post: