PUTIN VIŠE NEMA STRPLJENJA: Ratna flota Rusije vežba kako da sravni Rumuniju i NATO raketni štit sa zemljom!

Ilustracija

Ratna flota Rusije prevela je nekoliko svojih atomskih podmornica klase “Borej“ u stanje stalne borbene pripravnosti.

Još tačnije: uključila ih je – kako je objasnio  komandant Severne flote vice-admiral Nikolaj Jevmenov – u sastav pomorskih snaga koje su u stalnoj pripravnosti.

Oglasio se uoči 283-godišnjice formiranja Severne flote, koja je nastala 1733. godine – u isto vreme kadaa i Arhangelska ratna luka.

Ruska ratna mornarica u svom sastavu tenutno ima tri atomske pormornice klase „Borej“. To su: „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“.

[adsenseyu4]

U Moskvi je gotovo u isto vreme objavljeno da će „Čauda“ – novi poligon ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na Krimu – tokom cele godine služiti za trening pilota frontovskih bombardera Su-24M i dalekoletnih bombardera Tu-22M3. Sasvim konkretno: uvežbavanju raketnih udara i bombardovanja ciljeva na moru i obali (kopnu).

Glavni urednik specijalizovanog vojnog časopisa „Arsenal Otadžbine“ Viktor Murahovski objasnio je da će „Čauda“ služiti za uvežbavanje avio-naleta po obalskim (kopnenim) ciljevima sa strane mora i po morskim ciljevima sa strane kopna i da će to biti  pripreme kakve ruski piloti nisu imali od raspada SSSR.

Dodatno je ukazao da će u obuku biti uključeno i uništavanje „teških kopnenih meta – komandnih punktova, baterija krstarećih raketa u trenucima priprem za lansiranje i tenkovskih kolona u pokretu“.

Drugi vojni ekspert – Andrej Fomin – navodi da će se raditi i o realnim bombardovanjima i o „elektronskim lansiranjima protivbrodskih krstarećih raketa“.

[adsenseyu1]

On naglašava da su Su-24M i Tu-22M3 u stanju da nose nekoliko tona avionskih bombi OFAB-250 ili FAB-1500, a da je Tu-22M3 u stanju da udare nanosi i nuklearnim krstarećim raketama H-22 i H-15.

Murahovski ukazuje da i da na krimskom poligonu „Nitka“ uveliko traje obuka pilota palubnih lovaca MiG-29K/KUB koji su od svih ruskih lovaca jedini u stanju da koriste najnovije protivbrodske krstareće H-31 i H-35.

Posade MiG-29K/KUB koje su trenutno na obuci od 1 jula će se naći na palubi krstarice-nosača aviona „Admiral Kuznjecov“.

Profesor moskovske Akademije vojnih nauka Vadim Kozjulin podvlači: da su sva uvežbavanja koja su u toku u funkciji slanja poruke SAD i NATO koji su već upozoreni da Rusija pojavu njihove protivraketne odbrane u Rumunji smatra korakom koji nije prijateljski i da ga neće ostaviti bez odgovora.

(Fakti)

Share this post: