PUTINOVA (NE)PRISTOJNA PONUDA: Pomoći ćemo Turskoj oko zatvaranja granice sa Sirijom

Sirijsko-tursku granicu je neophodno zatvoriti, Turska sama ne može da izađe na kraj s tim zadatkom, a Rusija je spremna da joj pomogne u tome, izjavila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

„Neophodno je pod hitno zatvoriti sirijsko-turski deo granice, upravo tuda prolaze konvoji s naoružanjem, naftne cisterne. Turska sama s tim ne može da se izbori, mi možemo da joj pomognemo da zatvori granicu“, rekla je ona Ruskoj službi novosti.

Predsednica Saveta Federacije govorila je, takođe, o problemima s kojima se Rusija suočava u radu u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope zbog uskraćenih ovlašćenja.

Rusija bi mogla da umanji za trećinu doprinos Savetu Evrope, ako ovlašćenja ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini SE ne budu obnovljena u punom obimu na januarskoj sesiji, izjavila je Matvijenkova.

„Sada o ovoj temi pregovaramo s Ministarstvom inostranih poslova i Ministarstvom finansija da ne žure s računanjem doprinosa Savetu Evrope.

Ako u januaru Parlamentarna skupština Saveta Evrope ne obnovi ovlašćenja naše delegacije u punom obimu, imamo pravo da ograničimo svoj doprinos, odnosno da ga umanjimo najmanje na trećinu“, rekla je Matvijenkova.

Ona je dodala da je Rusija zainteresovana za saradnju sa Savetom Evrope, ali da se često suočava s „dvostrukim standardima“.

Erdoganova partija: Dole Rusija – rušite Suhoje – Alah uegber!

Ruski televizijski kanal LajfNjuz je objavio snimak koji prikazuje Erdoganove poslanike u turskom parlamentu koji skandiraju protiv Rusije i zahtevaju od premijera Turske, Ahmeta Davutoglua, da Turska nastavi sa rušenjem ruskih aviona.

Sve je propraćeno uzvicima: „Alah Uegber!“ i velikim aplauzom kojim su pozdravili reči Davutoglua da je „Turska srušila ruski avion u turskom vazdušnom prostoru“.

Pogledajte:

(rs.sputniknews.com / Pravda)

Share this post: