RUSI OBRATILI PAŽNJU na Jelenu Milić i NATO lobiste u Srbiji (VIDEO)

CEAS-nvo Jelena Milic

Čuveni peterburški 5 Kanal, koji je nedavno probio cenzuru koja je važila za ANTI-NATO protest u Beogradu, ovog puta opleo je po NATO lobistima u Srbiji!

Konferencija je bila organizovana sa ciljem da se „smanji interesovanje Srba za Rusiju, da se pokaže šta je to pravilan pogled na Rusiju, da se objasni da na Rusiju ne treba obraćati pažnju, da je ne treba ni čuti ni videti“, kaže voditeljka medija centra „Ruski Ekspres“ u reportaži koja je emitovana na ruskom Petom kanalu.

Pre samo nekoliko dana u Beogradu su organizovane demonstracije protiv NATO-a. Ali Centar za evroatlantske studije na to ne obraća pažnju, kao ni na rezultate istraživanja javnog mnjenja, koji govore o tome da 72% Srba ima pozitivno mišljenje o Rusiji, i samo 7% o NATO.

U centru Beograda se sada organizuje konferencija protiv Rusije pod izgovorom da je Putin glavna pretnja po budućnost Srbije. Centar za evroatlantske studije (CEAS) je stoga postavio sebi zadatak da utiče na mlade od 17 do 25 godina, da se izbori za njihovo mišljenje, izveštava „Peti kanal“.

Ljudi koji su se spremili da govore o „ruskoj pretnji“ toliko su se bili prepali iste da nisu pustili na konferenciju rusku ekipu novinara, pod izgovorom da nema dovoljno mesta, izveštava dopisnica iz Beograda Katerina Lane.

„Vidimo da uticaj Rusije u Srbiji raste. Nas plaši taj uticaj.

On izaziva u društvu ksenofobiju, homofobiju, konzervativna raspoloženja, povezana sa Haškim tribunalom. Tako se prepravlja istorija.

Dok je Srbiji potrebna evrointegracija, to je budućnost naših mladih, to je drugi kvalitet života“, rekla je direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

A konferencija je počela na ponižavajući način, kaže Lane.

Pozivom da se oda pošta srpskim diplomatama u Libiji koje su ubile niko drugi do američke bombe, kao i takozvanim ukrajinskim borcima koje je ubio kijevski režim, odnosno huliganima sa Majdana koje pretvaraju u heroje novog sveta, saopštila je dopisnica „Ruskog Ekspresa“ i „Petog kanala“.

(Oslobođenje / Ruska reč)

Share this post: