Ruski MEDIJI oduševljeni atmosferom u ARENI: Srbi su pokazali da su nam BRAĆA!

Delije

foto: printscreen

Ruski mediji opširno su izvestili o potezu navijača Crvene zvezde koji su uoči meča između košarkaša srpskog tima i moskovskog CSKA odali poštu članovima hora ruskih oružanih snaga „Aleksandrov“, koji su nastradali u avionskoj nesreći.

Ruska Gazeta, Sport i specijalizovani portali konstatuju kako su navijači Crvene zvezde još jednom potvrdili da su Rusi i Srbi braća, a mnogobrojni čitaoci su se u komentarima zahvalili na podršci u teškim trenucima.

Posebno se izdvojio komentar jednog navijača koji je napisao da je šteta što Srbija i Rusija nisu susedi.

Zahvalnost navijačima Crvene zvezde izneli su i navijači moskovskog Spartaka, koji su u bratskim odnosima sa pristalicama beogradskog kluba.

Uoči utakmice između Zvezde i CSKA u beogradskoj Areni preko razglasa je emitovana pesma „Tamo daleko“ koju je ansambl „Aleksandrov“ izvodio u jednom od ranijih gostovanja u Beogradu.

Istovremeno, navijači su razvili transparent na kome je pisalo: „Nek se pesma ovog hora od 20.000 članova do neba čuje u jedan glas, nek se čuje hvala i dalje pevajte za nas„, a svi prisutni u hali ustali su dok je emitovana pesma.

Košarkašku utakmicu pratio je iz lože ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Zvezda je savladala CSKA 78:67.

(Tanjug)

Share this post: