„Savamala rušena da se ne bi plaćali penali Alabaru“

Balša Božović FoNet: Bozidar Petrovic

Balša Božović FoNet: Bozidar Petrovic

Ispod fantomki se krije finansijski interes funcionera vrha države koji su sudelovali u potpisivanju ugovora o izgradnji Beograda na vodi, kaže Balša Božović.

Prvo čovek beogradskih demokrata u saopštenju ističe da u ugovoru stoji da je rok za rasčisćavanje terena do 30.6 2016 – dakle do kraja ovog meseca.

„U suprotnom bi se plaćali penali Alabaru, što bi, po ko zna koji put, u javnosti pokrenulo temu o tome koliko je ovaj pljačkaški projekat zapravo štetan.

Dakle, vrh SNS koji je doveo Alabara i koji je sklopio ovakav štetan ugovor je imao interes da se posao nastavi bez obzira na kršenje vladavine prava, ustava i zakona prilikom rušenja u noći 24. aprila“, ističe Božović.

Kako navodi, cilj je bio nastaviti biznis po svaku cenu – „biznis koji pljačkom građana Srbije donosi profit nekolicini ljudi iz vrha SNS i njihovom investitoru Alabaru“.

„Iako smo zahtevali od tužilaštva da policiju izuzme iz predistražnih radnji jer postoje dokazi da je ona očigledan saučesnik u ovom zločinu, nismo dobili odgovor.

Sve institucije, celokupna država je ukinuta zbog ovog posla zvanog Beograd na vodi“, navodi Balša Božović.

Zbog toga je, kaže, podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović i NN lica koja su učestvovala „u sklapanju kriminalnog ugovora, ali tužilaštvo nije imalo hrabrosti da sprovede istragu, iako ih zakon na to obavezuje“.

Borba protiv Beograda na vodi postaje imperativ svakog građanina, navodi Božović.

„To je borba za vladavinu prava, za postovanje procedura, struke, kulturnog nasleđa i demokratije. Savamala je samo produženo krivično delo krivičnog dela Beograd na vodi.

To je linija koja koja se ne prelazi“, ističe on, dodajući će „pravda sustići sve vinovnike zločina u Savamali i sve vinovnike pljačke zvane Beograd na vodi“.

„Posao svih nadležnih institucija u tom procesu jeste da svoj posao rade u skladu sa zakonom, a ne diktatom stranke na vlasti“, kaže Božović.

Vladavina DS je najštetniji pljačkaški projekat u Srbiji u njenoj modernoj istoriji, a ne Beograd na vodi, poručio je Aleksandar Jovičić Balši Božoviću.

(B92)

Share this post: