Selektor Đorđević optužuje: FIBA ne želi Srbiju u finalima!

Optužbe

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević oštro je kritikovao odluke FIBE za koje smatra da su direktno uticale na plasman naših košarkaša u završnici Eurobasketa.

On je kritikovao izbor španskog sudije za našu polufinalnu utakmicu.

– Srbiji je isti sudija sudio četiri utakmice. Grk Hristodulu je odličan sudija, ali nije mi jasno. Nije mi jasan izbor španskog sudije za polufinale i nije jasno zašto se sportistima oduzima pravo da se bore za medalju, ali za nas je to još veći izazov. Pa, sam Toni Parker je rekao našem kapitenu Teodosiću: “Ti ovde igraš svake godine, a uopšte te ne respektuju – izjavio je selektor Srbije na pres konferenciji koja je organizovana u Kući košarke.

On je konstatovao da FIBA ne želi Srbiju u finalima jer od Srbije ne dobija mnogo u finansijskom smislu.

– Ne vole da nas vide u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, FIBA ništa ne dobija od nas, ni pare, ni marketing. Mi smo federacije koja ima budžet od dva miliona evra, malo toga možemo da napravimo na međunarodnom planu, ali neke stvari koje su se dogodile bile su očigledne i zato ćemo reagovati – dodao je Đorđević.

On je poručio igračima da im ne zamera ništa i rekao je da povratak bez medalje najteže pada njima.

– Oni su zaista želeli tu medalju. Marjanović je puno nedostajao ovom timu, ali zbog svega što znate on nije bio sa nama.

Đorđević je dodao da rad na plasmanu na Olimpijske igre mora da počne odmah jer Srbija pored protivnika na terenu mora da pobedi i one koji nisu na njemu.

– Danas putujem u Grčku (on je trener Panatinaikosa, prim. aut) i na ovaj način bih želeo da vam kažem hvala na svemu. Od ponedeljka je počela ozbiljna priprema za Rio i to nam je cilj, s obzirom da smo propustili poslednje dve Olimpijade. Kada kažem da počinje rad na tome to važi za ceo Savez.

Moramo sa još više snage i volje da pristupimo prema protivnicima koji nisu samo na terenu – zaključio je Ðorđević.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: