ŠEŠELJ BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Tadića je stigla Lazareva kletva“

Intervju

foto: Facebook SRS

U intervjuu za Alo, lider radikala Vojislav Šešelj, bez dlake na jeziku govori o Borisu Tadiću, Zorani Mihajlović, liderima opozicije…

Njegov intervju prenosimo u celosti.

U medijima se pojavila informacija da ste pre nekoliko dana pozvani iz Haga da odete tamo na izricanje presude, koje je zakazano baš na dan Sveta tri jerarha, krsnu slavu SRS-a.

– Meni nije poslat nikakav poziv. A da li planiraju da mi šalju, to njih treba pitati.

A šta biste radili kad bi vas ipak pozvali?

– Ništa, ja sam završio sa Haškim tribunalom. Ja sam pobedio, nisam tražio da me puste, nisam nikakve uslove prihvatao, oni su mene izbacili. Držali su me 12 godina, nisu uspeli ništa da mi dokažu i to je za mene završena stvar.

Ako oni odluče da me vraćaju, to se mene ništa ne tiče, pritisak će ići prema Vučiću i njegovom režimu. A da li će oni popustiti, to njih treba pitati. Ja neću ni mrtav pristati da idem, sigurno, moraće da vode sudski postupak.

Kako vam se čini Dačićev predlog o razgraničenju Kosova?

– To nije Dačićev predlog, o tome se 20 godina vodi rasprava, to je prvi plasirao Dobrica Ćosić. Ja sam uvek bio protiv toga. Mi srpski radikali smatramo da nema potrebe da delimo ono što je u celini naše. Mora Kosovo potpuno da se vrati u sastav Srbije, pod našu kontrolu, pa onda da raspravljamo o autonomnim pravima Albanaca.

Kakvu budućnost predviđate Tominom Savetu za saradnju sa Kinom i Rusijom?

– To je najobičnija glupost, samo troši velike pare iz budžetske rezerve. To treba ukinuti i raspršiti, šta može on tu da radi? On priča da ima prijatelje neke, samo ne znam kakve, on je u očima Kineza i Rusa bio bitan dok je bio predsednik, a sada je ljudska olupina i ništa više.

Ne znam kako je Vučić isto tako dozvolio da Nikolić ostane u predsedničkoj rezidenciji. Trebalo ga je kao kofer odatle izbaciti kada sam nije to uradio čim je predao dužnost.

Dragica se više nigde ne pojavljuje. Da li vam nedostaje?

– Pa šta će više, presušili joj izvori novca. Niko više ne razbacuje pare na njih. Ona ni ranije nije predstavljala ništa, prva dama u našem sistemu ne postoji, to je glupost.

Jeste li spremni za beogradske izbore? Izašli ste sa kandidatom Miljanom Damjanovićem poprilično rano…

– Mi se spremamo neprekidno i tokom leta smo imali aktivnosti koje vodi naš gradski odbor, a na jesen ćemo se svi iz rukovodstva stranke uključiti i učinićemo sve što je u našoj moći da postignemo dobar rezultat.

Zašto ste isključivi u stavu da nikada ne ulazite u koaliciju? Možda biste bolje prošli na taj način…

– Besmisleno je ići u predizborne koalicije. To je kod nas dovedeno do apsurda. Demokratska stranka se pocepala u 20 malih stranaka, o onda prave koaliciju, to je ludilo. Ako zaslužujemo cenzus, narod će nam dati dovoljno glasova za cenzus, a ako ne zaslužimo poverenje, ko nam je kriv.

 A ako se Đilas uključi u trku na beogradskim izborima?

– On može da osvoji određeni procenat glasova, teško mi je da procenim koliko. Bio je u povoljnoj situaciji kada se povukao, nisu se mediji raspisivali o njemu.

Bio je zaštićen i to mu je vetar u leđa za početak, ali pitanje je kako bi prošao na izborima i pod kojom bi firmom išao. Ne može osvojiti vlast, ali možda dođe do cenzusa.

 Zorana Mihajlović vam je posebno inspirativna, često tvitujete o njoj?

– Ona je smišljeno htela da izazove incident sa Kinezima da bi pokvarila srpsko-kineske odnose. Ona ima nalog, ranije je kvarila srpsko-ruske odnose. Otišla je na gradilište na Preobraženje i naravno koga da zatkne kada su Kinezi angažovali podizvođače Srbe, koji ne rade na taj praznik, zato nije bilo Kineza.

Vučić je tu morao da se izvinjava posle i vadi situaciju, pa je poveo ćurku Zoranu, pa je tamo bila besna kao besna hijena, kamera je hvatala kako reaguje kad vidi Vučića i kineskog ambasadora, samo što nije režala.

 Kada konačno idete kod Kolinde, toliko dugo to najvaljujete, a nikako da odete?

– Vrlo uskoro. Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda veću pažnju da posveti. Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet.

Tadića je stigla Lazareva kletva, on je zarazan

Rekli ste jednom da će onoga ko izda Kosovo stići Lazareva kletva. Da li vi stvarno verujete u to?

– Mislim da je ta Lazareva kletva izuzetno ozbiljna stvar. Mnogi to potcenjuju zato što još ima mnogo tragova komunističkog duha u našem narodu. Najbolji vam je primer Boris Tadić. On je isporučio Hagu Župljanjina, Karadžića, Hadžića, Mladića i na njega je palo strašno prokletstvo. Ja se iskreno bojim toga, nikada se sa njim ne bih rukovao, niti bih voleo da sedim u njegovoj blizini. On je opasan i za svoje najbliže i za okolinu.

Lideri opozicije moraju u penziju

Da li mislite da ima šanse da se lideri opozicije, koji se malo svađaju, umire, ujedine i izađu u jednoj koloni na beogradske izbore?

– Njihov je problem problem vođstva. Prvo, oni koji su se eksponirali u vreme dvanaestogodišnje dosmanlijske vladavine ne mogu da shvate da ne mogu steći narodno poverenje i oni treba jednostavno da se povuku iz politike. To su Tadić, Jovanović, Čanak, Živkovič, Šutanovac.

Od novih nema nikakvog kvaliteta. Jeremić je pokazao da nije čovek ozbiljnog kvaliteta, Janković čini nebulozne stvari na političkoj sceni, neverovatno je kako se on ponaša i kako priča. To je muka zapadnih službi koje na tome rade. Oni i dalje tragaju za pravim čovekom. Boško je sramota za politiku, prljavi ljotićevac koji mašta o musolinijevskom sistemu.

Gojim se od voća, ne od svinjetine

 Priča se da ste počeli sa ozbiljnom dijetom, je l‘ to istina?

– Nije istina, ja u stvari jedem malo mesa, ali jedem meso. Ne pada mi na pamet da isključim svinjetinu. Ali ja imam velike voćne terapije, jedem velike količine sezonskog voća i to me goji. Sada mi je sezona smokava, svaki dan pojedem po kilogram smokava. Bojić mi direktno iz Crne Gore nabavlja smokve.

Onda mi ide sezona borovnica, a i one su kalorične. To što ja možda nekima delujem gojazno uglavnom je stvar voćnog šećera, ali zbog tih antioksidanasa.

(Mediji)

Share this post: