Snimak kidnapovanih Srba u UČK logoru Likovac 1998. godine (VIDEO)

Do sada neprikazani snimci Srba koje su kidnapovali UČK teroristi a zatim držali u logoru Likovac u Drenici 1998. godine.

Portal „KM Novine“ došao je u posed video snimka na kome su prikazani Srbi koje su teroristi UČK kidnapovali još kao prve žrtve.

Snimak je zabeležen amaterskom VHS kamerom a na njemu se vide Srbi dok ih u propagandne svrhe ispituju šiptarski teroristi.

Na žrtvama nisu vidljivi nikakvi tragovi mučenja ali je primetan strah kao i način govora isprekidan na slogove, što ukazuje na unapred pripremljenu priču koja je zatim pred kamerom „izrecitovana“.

U pozadini se čuje i glas koji ih ispituje a zatočeni Srbi, sa strahom u očima, odgovaraju na pitanja.

Izgovarane reči konstruisane tako da podrže albansku propagandu, Srbi su izgovarali nadajući se da će tako otkupiti svoju slobodu i živote jer do tada su pripadnici UČK izvodili samo oružane napade gerilskog tipa nakon kojih bi se razbežali.

Kidnapovanje je postala nova metoda te zatočeni Srbi nisu znali šta u takvoj situaciji mogu da očekuju. Nada je još uvek postojala.

Među tim Srbima je i prva civilna žrtva terora, Žarko Spasić, čiji se brat od tada do danas bori da se sazna istina o sudbini kidnapovanih Srba kao predstavnik Udruženja porodica srpskih žrtava sa Kosova i Metohije tokom tog perioda, Simo Spasić.

Kroz suze, kaže da zna da je „Žarko živ. Ako ne on makar njegovo srce danas živi u grudima nekog bogatog biznismena sa Zapada“.

Snimak ispitivanja kidnapovanih Srba, sa reakcijom najbližih i prikazanom sudbinom koja ih i danas prati, portal „KM Novine“ prikazaće u celosti tokom narednih nekoliko dana.

Prema informacijama, do danas ni jedan deo tog video materijala nije prikazan ni na jednom srpskom a ni na bilo kom drugom svetskom mediju.

(KM Novine)

Share this post: