ŠOKANTNE OPTUŽBE BOGOLjUBA KARIĆA: „Koštunica je šef mafije i najveće zlo u Srbiji!“

Povratak u Srbiju?

Saznajte šta sve Karić misli o Koštuninoj odgovornosti za palјenje džamije, američke i nemačke ambasade, odlazak srpskih generala u Hag i privatizaciji u Srbiji.

Karić navodi da je bio zanesen Koštuničinom čestitošću, ali da je posle uvideo da je to najlažniji patriota koji je odgovoran za mnoga zla u Srbiji…

Bogolјub Karić, biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, tvrdi da je Vojislav Koštunica, bivši premijer, šef mafije koja stoji iza palјenja džamije u Beogradu, palјenja američke i nemačke ambasade, kao i slanja srpskih generala u Hag!

Karić još navodi da je bio zanesen Koštuničinom čestitošću, ali da je posle uvideo da je to najlažniji patriota koji je odgovoran za mnoga zla u Srbiji.

Gori od Turaka

– Koštunica je šef mafije zato što je dozvolio lјudima oko sebe da privatizuju Srbiju i rade šta hoće. Srbija je doživela posrnuće.

Slanje generala u Hag, hapšenja, ne postoji nijedan momenat zdrav kod njih – kazao je Karić za emisiju „Ćirilica“ novinara Milomira Marića i dodao da ga je Koštunica svojevremeno proglasio za veleizdajnika.

Karić je kazao da njih Turci nisu oterali 500 godina, a Koštunica je to uspeo sa svojom mafijom. Na pitanje novinara da li će tužiti bivšeg premijera, Karić je kazao:

– Ne da tužim, ja sam kao čovek koji ima malo mozga angažovao sudije iz Ujedinjenih nacija koji su specijalisti za to, dao sam im sve papire, da izuče vladavinu Koštunice, koji je grobar Jugoslavije, Srbije. To je najlažniji patriota. Ja sam se, nažalost, poveo za njim.

Rekao sam da je patrijarh demokratije. Ja sam u njega gledao ko u patrijarha Pavla. On zna da opčini čoveka stavom, čestitošću. I taj tim oko njega koji je organizovao sve to je zlo neviđeno, ali je on kao premijer odgovoran – od palјenja džamije, do američke i nemačke ambasade.

Prlјavi poslovi

Karić dalјe navodi da Koštunica nije sposoban da organizuje (bilo koje) prlјave poslove, niti ga to interesuje, već su to radili lјudi oko njega, ali je odgovornost na njemu kao glavnokomandujućem.

– Znam da izvršilac tih prlјavih poslova nije bio Koštunica, on nije sposoban za to, niti ga je to interesovalo. To su radili lјudi oko njega, ali on je bio s njima u koaliciji, on je bio glavnokomandujući tim lјudima. Mogao je da kaže stop, ne može to da se radi – zaklјučuje predsednik PSS.

Koštunica nije odgovarao na pozive na broj poznat redakciji.

Obustavlјena istraga protiv biznismena

BOGOLjUB MOŽE SLOBODNO U SRBIJU

Istraga protiv Bogolјuba Karića zbog sumnje da je prilikom privatizacije „Mobtela“ oštetio budžet Srbije je obustavlјena.Time su stvoreni uslovi da se povuče Interpolova poternica za vlasnikom „BK grupe“, nakon čega će moći slobodno i bez straha od hapšenja da dođe u Srbiju, i to posle više od 10 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je obustavilo istragu protiv Bogolјuba Karića, Vidomira Parežanina, Pante Uroševića, Miše Kuzmanovića i Smilјe Mladenović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u „Mobtelu“.

Takođe, obustavlјena je istraga protiv Bogolјuba, Sretena, Dragomira i Zorana Karića, Olge Erdelјanović i Olivere Nedelјković zbog sumnje da im je zloupotrebom novca „Mobtela“ u Astra banci, pribavlјena protivpravna imovinska korist.

Tužilaštvo dodaje da se tokom istrage nije moglo doći do dokumentacije na osnovu koje bi se dokazalo krivično delo jer je u požaru izgoreo deo nje, a kiparski organi nisu dostavili onju koju je sud tražio.

Bogolјuba Karić se tim povodom oglasio na Fejsbuku:- Posle 20 godina sumnjičenja da sam navodno zloupotrebio položaj u privatnoj kompaniji, obustavlјena je istraga koja je protiv mene vođena.

Ponovo se potvrdilo staro pravilo da je pravda spora, ali dostižna. Zahvalјujem svima vama koji ste verovali u mene i pravdu i nadam se da ćemo zajedno nastaviti dalјe.

Loš potez

KAJEM SE ŠTO SAM ODBIO ĐINĐIĆA I OTIŠAO KOD KOŠTUNICE

Karić je za Kurir rekao da je sve što je rekao o Koštunici tragična istina i da se potpuno razočarao u njega i pokajao što je nekada bio predsednik njegovog ekonomskog saveta.

– Odbio sam ponudu premijera Đinđića da budem njegov savetnik 2000. godine i prihvatio da budem predsednik ekonomskog saveta Koštunice.

A na kraju sam doživeo neviđeno razočaranje u tog čoveka – rekao je Karić i dodao:- On je sahranio i Jugoslaviju i Srbiju i Crnu Goru, i to zbog svoje velike sujete, jer nije hteo da sarađuje s Milom Đukanovićem i Filipom Vujanovićem.

(Kurir)

Share this post: