ŠOKANTNE OPTUŽBE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Čović organizovao atentat na Đinđića!

vnkjdhvbjs

Lider SRS Vojislav Šešelj izneo je šokantne podatke o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića – da je u atentat umešan direktno njegov najbliži saradnik, nekadašnji potpredsednik vlade Nebojšapobj Čovića!

Šešelj kaže za Kurir da je Služba državne bezbednosti još 2001. pokrenula tajnu akciju „Mačva“, u kojoj su došli do nepobitnih dokaza da je Čović imao kontakte s kriminalcima iz „zemunskog klana“!

Inače, sa akcije „Mačva“ još nije skinuta oznaka tajnosti, a deo obimne dokumentacije lider SRS je obelodanio u svojoj knjizi „Mafijaška pudlica Nebojša Čović“.

– Sa te akcije još nije skinuta oznaka tajnosti i to su dokumenta Udbe.

I Đinđić je bio veoma zainteresovan da se ta stvar raščisti do kraja i u međuvremenu je ubijen. Glavno klupko se odmotavalo do Čovića, koji je umešan u organizaciju Đinđićevog ubistva.

Engleska ambasada je zahtevala da on bude v. d. predsednika vlade, ali to nije dao Zoran Živković – rekao je Šešelj.

Mutne veze

Na pitanje na osnovu čega može tako nešto da tvrdi, Šešelj kaže:

– Na osnovu činjenice da je bio u sprezi sa „zemuncima“, da je naručio ubistvo izvesnog Škrbe, kriminalca iz Sarajeva koji je došao da radi kod Čovića i polako se odomaćio, zaspao u njegovoj kancelariji.

Čović je, osim u organizaciju ubistva Đinđića, umešan i u streljanje Dušana Spasojevića i MiletaLukovića Kuma. On je jedan od onih koji su doneli odluku da se ubiju.

Mićunović zna više
Upitan da li za sve to što govori ima čvrste dokaze, Šešelj kaže:

– Te se stvari ne stavljaju na papir. A ja samouvereno iznosim to, pa nek me gone, kad znam pouzdano.

Nebojša Čović najpre nije hteo da komentariše Šešeljeve optužbe, a onda je kratko poručio:

– Po običaju, Šešelj priča gluposti, a što se tiče akcije „Mačva“, mislim da bi u vezi s tim više informacija mogao da vam da profesor Dragoljub Mićunović.

On nije hteo dalje da objašnjava zbog čega pominje Mićunovića.

Krivična prijava
MILA ĐINĐIĆ OPTUŽILA ČOVIĆA

Kako je podsetio lider SRS Vojislav Šešelj, advokat Srđa Popović podneo je, u ime Đinđićeve pokojne majke Mile i sestre Gordane Filipović Đinđić, krivičnu prijavu protiv Čovića i lidera NS Velimira Ilića.

One su od tužilaštva tražile da sprovede istragu protiv Čovića i Ilića, tvrdeći da su krivi za „neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak“. Kako Šešelj tvrdi, one su tu prijavu podnele na osnovu detalja iz akcije „Mačva“.

(Kurir)

Share this post: