ŠOKANTNE TVRDNJE BRITANSKE VOJSKE: Rusija koristi bojna polja u Ukrajini kao probu za Treći svetski rat sa Zapadom! (VIDEO)

putin vojska rusija

Dokument koji je procureo iz britanske vojske ukazuje na to da Rusija koristi bojna polja u Ukrajini kao probu za Treći svetski rat sa Zapadom.

Prema tom dokumentu, Vladimir Putin unapređuje mogućnost Rusije da koristi svoje tenkove, artiljeriju i drugo teško naoružanje za napredno ratovanje. piše “Mirror.co.uk”

Oni posebno vežbaju zagušenje neprijateljskih radio signala i korišćenje dronova.

Tajna dokumenta zaključuju da je jedan od ruskih ciljeva u Ukrajini praksa “nove metode ratovanja, kao i testiranje najnovijeg i zabranjenog oružja.”

Postoji prava zabrinutost u vezi sa ruskom taktikom – uključujući ometanje i hakovanje- što može promeniti pravila igre posebno kada su u pitanju NATO avioni, navođeni projektili i sposobnosti vojnika na terenu.

Procenjuje se da ruska vojska testira sledeće:

Uređaj koji koristi akustiku da locira poziciju snajperista tako da oni mogu biti eliminisani od dronova koji lete u paru- jedan koji leti niže i koji ispaljuje hice a drugi koji leti iznad njega i detektuje metu

Umetanje tekstualnih poruka u sistem čitavih zajednica minut pre napada koje će doneti konfuziju i dezinformacije šireći paniku

Slabljenje sistema neprijateljskog gps navigacionog sistema

Uređaji u civilnim vozilima koji mogu da presretnu komunikaciju boraca

Oružje pod nazivom “Propaganda” koje utiče na volju naroda kroz društvene medije – pobeda bez ispaljenog metka

U dokumentu se navodi da Britanija mora biti spremnija za rat u kome će sve biti oružje- od pištolja do statusa na Tviteru.

Dokument upozorava da su vojnici u opasnosti da budu na meti ukoliko se uloguju na svoje naloge na društvenim mrežama.

Čak se savetuje vojnicima da kod kuće ne koriste ni telefone niti aj-pod računare- kao detalji američkih trupa u Ukrajini jer mogu biti hakovani i kasnije blaćeni pronađenim informacijama.

Dokument otkriva i veliki strah od mnogo jačeg naoružanja Rusije na bojnom polju.

Dokument je označen kao strogo poverljiv – prema “Tajmsu”- i navodi da Putin ima “značajnu prednost” i da je ulaganje od 3,5 milijarde funti u britansku flotu i dalje čini ranjivom i “nesrazmerno izloženom” ruskom oružju.

Predsednik Vladimir Putin kombinuje demonstraciju snage i propagande- što podseća na Hladni rat- i traži povratak u sferu uticaja i takmičenja sa Zapadom.

Ruski ekspert Igor Sutjagin izjavio je:” Razlika je što ovde nema ideologije. To je povratak carske konkurencije iz 19.veka.”

Britanska vlada je uvek insistirala na tome da je ravnopravna sa ruskom vojnom mašinerijom.

Za Putina, dakle, aneksija Krima nije baš posmatrana kao velika pobeda, nego više kao prilika da vežba za ono što sledi.

(Webtribune.rs)

Share this post: