ŠOKANTNO: SKOPLjE JE BILO PRIPREMA ZA SRBIJU!

albanci makedonija protesti krst skoplje demonstracije

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Skoplјe je bila pokazna vežba za Beograd. Ono što je Zaev u Makedoniji, ovde će biti Janković ili Jeremić

Rekoše li da će izbori u Makedoniji doneti stabilnost?

Elem, izbori u Makedoniji nisu mogli – zapravo, pravilnije je napisati nisu smeli – da se održe sve do momenta dok se nije u potpunosti pripremio teren da prozapadna opcija okuplјena oko Zorana Zaeva ne dobije taman toliku podršku da dođe u egal sa VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

Znači, sve dok najveći broj Albanaca nije nateran da žrtvuje sopstvene političare i dok nisu legli na obećanja da će Makedonija biti federalizovana, a albanski jezik postati službeni u celoj Makedoniji, izbori su se proglašavali neregularnim.

Sve dok Gruevskom nije oduzeto apsolutno sve u kampanji, te je stavlјen u poziciju da u borbu krene bez oružja, na izbore nije smelo da se pomišlјa.

Međutim, šok za sve one koji su sve moguće oružje i logistiku dali Zaevu je u činjenici da je i u tim okolnostima Gruevski ponovo pobedio. Izdržao je junački monstruoznu kampanju protiv sebe, istrpeo je udarce od kojih bi slonovi pali i pokazao se kao žilav protivnik.

Zato se ipak protiv njega mora primeniti finalna akcija, a to je nasilno rušenje. Očekujem da će se uskoro s tim krenuti.

Nešto slično, doduše malo otežano zbog veličine biračkog tela i činjenice da soroševske opcije kod Srba nemaju neku prođu, pokušavaće se u Srbiji pred predsedničke izbore. Ako sa njima budu išli i parlamentarni, akcija će biti još izraženija.

Trojanski konji, koji će za Zapad trčati trku, uveliko se timare, traži se podrška i u tzv.nacionalnim opcijama, pa se Boško Obradović podučava kako da se očešlјa i kako da napisano tuđe mišlјenje sa papira predstavi kao svoje, pravi se široka građanska mreža od lažne građanske elite, a svako ko se usudi da na nekom mestu makar malo pohvali vlast biva medijski satanizovan.

Toplog medijskog zeca prošli su Bule Goncić i Goran Bregović, nešto ranije Miki Manojlović, a na dobrom je putu da medijski popije udarce i Nenad Lalatović. Greh im je što su javno pohvalili Vučića.

Slično su u Makedoniji prolazili svi koji su podržali Gruevskog. Zapravo, Skoplјe je bila pokazna vežba za ono što sledi u Beogradu. Ono što je Zaev u Makedoniji, ovde će biti Janković ili Jeremić. S tim što je Zaev imao stranku, a ovima će se stranka ili pokret, šta god, praviti u hodu.

Koliko čujem, Srđa Popović je već pripremio resurse, baš kao što je to činio i u Makedoniji, radeći na pripremi „šarene revolucije“. Kod nas će, ruku pod ruku, u isti tabor iza istog kandidata „žuta patka“ i Dveri, Jelena Milić i Boško Obradović, a sve samo sa jednim cilјem – srušiti Vučića.

Koliko je izraženo licemerje onih koji su se svrstali u tabor Jeremić-Janković, govori i činjenica da su bez trunke sramote optužili porodice ubijenih gardista da su deo Vučićeve medijske mašinerije.

Isti oni koji su nesrećne porodice Jakovlјević i Milovanović konstantno koristili za napade na haške optuženike i za svoje političke stavove, bez blama sada drvlјe i kamenje bacaju na te lјude zato što traže Jeremićevo saslušanje.

Satanizovali su i porodicu Gojković samo zato što se usudila da posumnja u zvaničnu verziju o stradanju njihovog sina u stanu Saše Jankovića. Ti lјudi, tako bestidni u svom bolesnom pohodu sa jedinom fiksacijom da sruše Vučića, očito su spremni na sve.

Isto je i u Makedoniji – opcija oko Zorana Zaeva, po instrukcijama sa strane, spremna i na građanski sukob da bi se domogla fotoelјa.

Verujem u trezvenost i racionalnost srpskog naroda. U krajnjoj liniji, ne odlučuju pare i logistika sve, već je konačna odluka ipak na narodu. Na tu kartu je išao i Gruevski u Makedoni i, bez obzira kakvu silu je imao protiv sebe, ipak je pobedio. Pobediće i Vučić u Srbiji, pa taman i ako se na listiću bude prezivao Nikolić.

(Agencije)

Share this post: