Sramota: Deci poginulog rudara ukinuli paketiće jer im otac nije živ!?

Ukinuli im paketiće

Ljubiša (10), Anđela (9) i Jana (3), deca rudara Željka Miletića, koji je prošle godine stradao u rudniku „Rembas“ u Resavici, nisu dobila novogodišnje paketiće od firme u kojoj je njihov otac radio.

Još veća bruka je to što su iz sindikata „Nezavisnost“ njihovoj majci Veru Lazić rekli da deca nemaju pravo na paketiće jer im je otac mrtav.

– Zvao me je Mlađa iz sindikata „Nezavisnost“ 10 dana pre Nove godine i pitao kad da donesu deci paketiće. Dogovorili smo se da dođu između 25. i 27. decembra. Nekoliko dana pred Novu godinu pozvala sam ga da pitam kad ću dobiti drva koja je moj pokojni suprug otplatio, i on mi je tada rekao da, nažalost, deca neće dobiti poklone.

Kazao je da oni nisu dužni da ih daju deci jer im je otac poginuo i da više nemaju ništa s tim. Obećao je da će videti da li može da skupi za paketiće, pa da im donesu za Božić – kaže Vera i dodaje da je to strašno pogodilo i nju i decu:

– To je bio veliki udar za mene. Htela sam da crknem. Mislim da se moj pokojni muž prevrće u grobu. Stvarno je veliki bezobrazluk to da oduzmu paketiće siročadi. Deca su počela da plaču, pa sam otišla u prodavnicu i kupila im poklone.

Mališani su poklone dobili od bake i od Opštine Svilajnac.

Ne mogu ni u kuću
– Okitila sam im jelku u stanu koji koristimo privremeno, dok nam kuća ne bude gotova. Mnogo su se obradovali igračkama koje su dobili od opštine. A nekoliko dana ranije svi smo plakali kad je Anđela za svoj rođendan 25. decembra rekla:

„Moj tata je svake godine dolazio i donosio poklone“ – veli Vera, koja s decom još ne može da se useli u novu kuću jer „Elektrodistribucija“ neće da priključi struju dok humanitarna organizacija „Help“ na plati priključak za svih devet kuća koje je izgradila građanima čije su kuće uništene u poplavama u Svilajncu.

Predsednik sindikata
– Nisam rekao da deca nemaju pravo. Ako to kaže, ona je bezobrazna. Mi dosad nismo imali takav slučaj i sada sindikat čini presedan. Odlučili smo da im damo paketiće za Božić i u utorak ću lično da ih uručim deci.

Je li sporno ako im damo poklone za Božić?! – kaže Mladen Petrović, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ u rudniku „Rembas“.

(Kurir)

Share this post: