Sramota: Srpske košarkašice, kao šampionke Evrope, umesto zlatnih dobile keramičke medalje!

Keramika umesto zlata

Sramota! Krvavo su se srpske devojke borile dva meseca za evropsko zlato, a umesto toga su dobile neke smešne – keramičke medalje!

Sam potez predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji je, kada je video medalje, odlučio da devojkama kupi zlatne lančiće, dovoljno govori o nekvalitetu odličja koja su pravili Mađari i Rumuni kao domaćini Evropskog prvenstva.

Nosiće medalje na procenu... Srpske košarkašiceNosiće medalje na procenu… Srpske košarkašice

 

Mađari štedeli

– Izgledaju drugačije od onih koje sam do sada viđao ili u odnosu na one sa Svetskog prvenstva u Španiji. Imaju neku keramiku oko srednjeg žutog, „zlatnog“ dela – rekao je Dragan Đilas.

Na pitanje da li će se Srbija žaliti u FIBA, predsednik srpskog saveza odgovorio je odrečno:
– Nećemo. To sve govori o njima.

Devojkama se takođe nisu svidele medalje.

– Mnogo lepše i sjajnije medalje sam dobijala u mlađim kategorijama. Ove su baš nekako čudne. Sramota da je ovo nagrada za titulu evropskog prvaka – istakla je Dajana Butulija.

Oštra je bila i Milica Dabović, predvodnica ove zlatne generacije srpskih košarkšica. Gostujući u „Bulevaru“ na B92 nije krila razočaranje dobijenim medaljama.

– Nisu zlatne, nego keramičke – rekla je Milica, koja planira da odličje odnese na procenu.

E ovo je zlato... Špankinje, prethodne šampionke Evrope. Foto: FIBAE ovo je zlato… Špankinje, prethodne šampionke Evrope. Foto: FIBA

 

FIBA omanula u kontroli

Medalja sa velikog evropskog ili svetskog takmičenja predstavlja životnu uspomenu koja ima određenu vrednost. Tako bi barem trebalo da bude. Izgleda da su FIBA i organizatori Evropskog prvenstva rešili da uštede na medaljama. Sramota!

Poklon od predsednika
ĐILAS LANČIĆIMA NADOKNADIO ZLATO KOŠARKAŠICAMA

Pre polaska u Mađarsku od predsednika Saveza devojke su dobile specijalne šolje koje kada se napune tečnošću prikazuju njihov lik. Čim je stigao u Mađarsku, Ðilas je igračicama darovao balone sa brojevima koje nose na dresovima. Već se zna da su ih posle velike pobede u polufinalu čekale i krune, a dan posle finala zbog očajnih medalja Ðilas je poklonio igračicama i zlatne lančiće. Pet poklona. Kraljice su to i zaslužile!

Sramota
ŠTA SU SVE DOŽIVELE U MAĐARSKOJ

Košarkašice u hotelu „Park in“ dočekale trokrevetne i četvorokrevete sobe, pa su tako i pojedini treneri morali da budu cimeri s igračicama

U pojedinim dvokrevetnim sobama čak je nedostajao i drugi krevet?! Da ne govorimo o tome što nisu imali ni internet, to je već „luksuz“.

Za put iz Đera u Budimpeštu organizator je našoj reprezentaciji namenio autobus poput onog iz filma „Ko to tamo peva“

Prilikom intoniranja himne na pobedničkom postolju podignuta zastava Srbije bez grba.

(Kurir)

Share this post: