STEJT DEPARTMENT RAZOČARAN SRBIJOM: Loše vesti za nas iz Beograda!

Američki Stejt department saopštio je da je razočaran presudama za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, posle mitinga „Kosovo je Srbija“.

„Nijedan od optuženih nije osuđen na zatvorsku kaznu, bez obzira na to što je jedna osoba poginula, a materijalna šteta je ogromna“, navodi se u pisanoj izjavi portparola američkog Stejt departmenta za Glas Amerike.

Stejt department napominje da je važno da se pravdi privedu ne samo oni koji su učestvovali u napadu, već, kako kažu, oni koji su bili na vlasti i naredili povlačenje policije sa punktova u blizini ambasade.

„Čekamo početak suđenja petorici policajaca. Američka ambasada u Beogradu blisko je sarađivala sa srpskim vlastima u istrazi. Nastavićemo da na ovom slučaju sarađujemo i sa Vladom Srbije, kao i sa policijom“, poručuje Stejt department.

Viši sud u Beogradu osudio je u utorak na uslovne kazne zatvora od po pet i šest meseci četvoricu mladića zbog bacanja kamenica na američku ambasadu 2008. godine u Beogradu posle mitinga „Kosovo je Srbija“, dok je trojicu oslobodio od optužbi.

(TANJUG)

Share this post: