Sumnjiv izveštaj: Porodica pilota tvrdi da on nikad nije pio

helikopter-srbija-MI-171

Supruga i otac pilota Omera Mehića razočarani izveštajem Vojne komisije o padu helikoptera. Oni kažu da njihov suprug i sin nikada nije pio i da je živeo za Vojsku.

“Razočarana sam mnogo u taj izveštaj, ne verujem u njega. Da je moj Omer stvarno bio pijan, kao što kažu, zašto to nisu saopštili drugi dan posle tragedije, kada je završena obdukcija, nego posle više od dve nedelje. Zbog čega im je trebalo toliko vremena da kažu? Do juče je bio heroj, a danas ispade on krivac za smrt svih u helikopteru”, kaže Omerova supruga Slavica.

Ona tvrdi da Omer nikada nije pio.

“Tolike godine sam provela sa njim u braku, valjda poznajem svog muža. On je imao vojnički režim života, strogo je vodio računa i pazio šta jede, svaki dan je pešačio”, kaže Slavica.

Slavica je sa Omerom kako kaže provela predivnih 18 godina u braku, iz kojeg ima dva sina Davida (17) i Denisa (14).

“Evo vam samo jedan primer da on nije pio. Stariji sin David, koji je reprezentativac u odbojci, vratio se sa takmičenja iz Turske. Tada je doneo Omeru dva piva“efes“, to je bilo 4. marta. Omer ih je samo pogledao i stavio u frižider. Nije uzeo da ih popije, iako ih je doneo njegov miljenik. I dan danas ta piva stoje. A ne da je pio na radnom mestu“, kaže Slavica.

Ona kaže da je očekivala neki sumnjiv izveštaj, ali ovako nešto joj „nije u snu nije palo“. Ovaj izveštaj ju je zaprepastio i potpuno slomio njegove roditelje, oca Ramiza i majku Fatimu.

Omerov otac takođe tvrdi da Omer nikada nije pio, kao i da je bio častan oficir.

„Nisam to očekivao. Prvo, moj sin nikada nije pio. To da bude jasno. Nikad alkohol nije trošio. To što su napisali je nemoguće. Apsolutno nemoguće! I to će vam reći svi koji su Omera poznavali. On je bio svestan svog posla, svestan toga što radi. Okriviti tako ljude koji ne mogu da se brane… Mrtva usta ne govore. Nema tu duše, odgovorno tvrdim i to mogu krvlju potpisati da moj sin alkohol nije trošio“.

„Odgovorno tvrdim i to mogu krvlju potpisati da moj sin alkohol nije trošio. On je znao da mu je opasno na poslu. Omer je bio častan i pošten oficir i ne bi se time igrao. Znao je šta radi“, izjavio je Ramiz Mehić.

U izveštaju tužilaštva o padu vojnog helikoptera navodi se da su u krvi i urinu pilota Omera Mehića pronađeni tragovi alkohola.

Obdukcioni nalazi poginulih članova posade u nesreći vojnog helikoptera kod Surčina pokazali su, kako se tvrdi u izveštaju, da je u krvi pilota bilo 0,68 promila, a 1,30 promila u urinu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da su piloti i lekari ,stradali u udesu helikoptera kad je poginulo šestoro članova posade i beba, za njega heroji.

(Mondo.rs)

Share this post: