„TAJMS“ tvrdi: TRAMP bi PUTINU dao Krim i još po nešto u zamenu za VELIKU USLUGU!

Dogovor?

foto: Rojters/AP

Moguće je da Donald Tramp prizna pripajanje Krima Rusiji i da ostavi Moskvi Ukrajinu i Siriju u zamenu za neke druge dogovore na globalnom nivou, tvrdi „Tajms“.

Novoizabrani predsednik SAD očigledno polako trasira put za veliko pomirenje sa Kremljom što dokazuju Trampove pohvale Putinu, kao i njegovi pokušaji da zaštiti Moskvu od kritika za sajber-napade vezane za predsedničke izbore u SAD.

Prioriteti Trampa u spoljnoj politici su, kako se u tekstu navodi, su pobeda nad terorističkom organizacijom Islamska država, umanjivanje uloge Irana kao izvora destabilizacije u regionu i izazivanje ekonomski i vojno rastućoj moći Kine.

Prema Trampovim procenama, Rusija bi mogla da pomogne u realizaciji svih tih strateških zadataka pod uslovom da dobije priznanje za kojim toliko žudi.

Analitičari smatraju da bi dogovor Trampa i Putina uklonio sa međunarodne agende na određeni rok temu Krima, kako ne bi remetila regulisanje pitanja rata koji se vodi na teritoriji Donjecka i Luganska.

Jedini ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ uskoro će proći kroz Lamanš, pošto je obavio zadatak u Siriji.

Povlačenje tog broda i drugih ruskih snaga, prema pisanju britanskog lista, bilo je planirano tako da se odvija istovremeno sa inauguracijom Donalda Trampa.

Na taj način Kremlj upućuje izabranom predsedniku SAD poruku – Vladimir Putin je spreman na dogovor sa SAD.

(Kurir.rs, Thetimes.co.uk)

Share this post: