Tajni plan Putina i Obame izrodio Kurdistan kao novu državu na Bliskom Istoku

Ilustracija

Svetski poznati francuski spoljnopolitički analitičar Tijeri Mejsan napisao je da su Rusija i SAD 30. septembra, neposredno pred nastup Vladimira Putina pred Generalnom skupštinom UN, zaključile tajni sporazum.

Navodno su se tim sporazumom obavezale da će se zajedno boriti protiv terorističke ideologije, odnosno istovremeno protiv Muslimanske braće (koju su stvorili Britanci, a podržava ih Turska) i protiv vehabizma čiji je epicentar Saudijska Arabija.

Mejsanov članak je senzacionalniji nego što bi se moglo zaključiti iz činjenice (ako je tačno) da je pomenuti sporazum zaista postignut. Jer, Francuz tvrdi da će uslediti prekrajanje karte Bliskog Istoka. Još konkretnije: da će teritorije Turske i Saudijske Arabije biti – podeljene.

Od Turske će, prema njegovim predviđanjima, biti „odrezan“ turski Kurdistan koji će se ujediniti sa sirijskim i iračkim Kurdistanom. Tako će Kurdi konačno dobiti svoju državu. Ovo znači da će se smanjiti i teritorije Iraka i Sirije.

Mejsan smatra da činjenica da su Kurdi, uz pomoć avijacije SAD, iz izuzetno važnog grada Sindžara upravo izbacili snage Islamske države najrečitije govori da podela Turske nije nikakvo naklapanje.

On ukazuje da su sirijski Kurdi do pre dva meseca bili na strani sirijske armije, a da su otad naglo promenili stratešku orijentaciju i postali saveznici SAD. I podvlači: to takođe ukazuje da se nešto krupno sprema.

Mejsan je uveren da Saudijska Arabija bukvalno „sedi“ na buretu baruta.

Posebno naglašava da Saudjci u Jemenu trpe poraze, da je njihovu koaliciju napustio Egipat i da za njih u Jemenu ratuju isključivo najamnici . U uniformama Saudijske armije.

Mejsan tvrdi da unutar saudijske vladajuće elite postoje ogromni problemi. Sasvim konkretno, da u toj zemlji postoje tri klana: klan kralja Salmana, klan preminulog kralja Abdale i klan princa Bondara.

Mejsan je uveren da će doći do podele nasledstva između ta tri klana i do podele države.

– Saudijska Arabija – zaključuje Mejsan – biće podeljena na tri države.

(srbijadanas.com)

Share this post: